Hayatımı Değiştir - Elif Kaplan | Kitap Yorumu

Yazar: Elif Kaplan
Kitap Adı: Hayatımı Değişti
Seri Sıralaması: Hayatımı Değiştir #1
Yayınevi: Postiga Yayınları
Baskı Yılı: 2016
Sayfa Sayısı: 392
Kitaba Puanım: 3,5-4/5


Hayatı monoton şekilde geçen, tıp öğrencisi Nihal; arkadaşlarının onu zorla götürdüğü kafede, ilk defa gördüğü yakışıklı bir adamdan aniden hoşlanmıştır. Deniz, sekiz senelik bir ilişkiden büyük bir yıkımla çıkmıştır. Hayatımın aşkı dediği kadın tarafından düğünlerine yakın bir zamanda aldatıldığını öğrendiğinde, ruhu karanlığa gömülmüştür. En büyük tutkusu olan mesleğini bile yerine getirmek istememektedir. Hayat ikisine bambaşka bir oyun oynamıştır. Bir imza belki de ikisinin hayatını değiştirecekti. Masum ve kırılgan kız, yaralı adamı iyileştirmek için bütün çabasını ve sevgisini gösterdiğinde, genç adam buna nasıl bir tepki verecekti? En önemlisi, kalbindeki eski aşkı söküp yeni bir kadına kalbini emanet edebilecek miydi?
(Tanıtım Bülteninden)

Çıktığı günden beri yer yer dikkatimi çeken bir kitaptı Hayatımı Değiştir kitabı. Fazla bir beklentim yoktu kitaba karşı ama iyi vakit geçiririm demiştim. Ki öyle de oldu. Beni yormayan, akıp giden bir anlatıma sahipti. Konusu da daha önce denk gelir türdendi fakat işleyiş şekli farklıydı. Yazarın anlatımını sevdim, sayfalar arasında kaybolup kısa zamanda bitirebiliyorsunuz kitabı.

Kitap konusu bana göre farklıydı, sıradan değildi. Karakterleri de sevdim ben,  öyle saf bir kız yoktu. Nihal aklı başında ne yaptığını bilen bir karakterdi. Kitapta bana göre fazla olan şeylerden biri, detayların bolluğuydu. Detay seven biri olarak bunu söylüyor olmak biraz tuhaf. Şöyle ki bazı konuların daha gizli kalmasını yeğlerdim. Yazarın olanı biteni en başında bize sunmamış olmasını beklerdim. Okuyan kişi, karakterlerin yerine kendine koyarken olayları yaşayarak öğrenmesini isterdim. Olaylarla alakalı ipuçlarını yazar kendi vermiş ve bu biraz da heyecanı öldürmüştü. Bence bazı ‘şeyler’ - bu Deniz'in hayatına dair sağlam ipuçlardı- daha yüzeysel anlatılmalıydı. Bölüm geçişlerinde bir parça bocalama yaşadım. Karakter ağzından yazılması iyisi hoştu da, bir bölümde iki karakteri de yazmak okuyan için bir ne oluyor dedirtti. Bunun dışında kitap gayet iyiydi. Yazarın yazım tarzı bence ortalama düzeyde, tabi ki kendini geliştirmesi ve daha iyi olacağı zaman içinde belli olacaktır. İlk kitabı olmasına rağmen geçer puanı kaptı.
Kitaba gelecek olursam; kızımız bir tıp öğrencisi. Geçimini sağlamak için de çalışması gerekiyor. Dişini tırnağına takarak çalışıyor tanımı adeta, Nihal için var. Staj, iş, okul ve ev işleri derken boğulmanın eşiğine geliyor. Ev arkadaşı Nil ve onun sevgilisi Ömür'ün ısrarlarına karşı gelmiyor ve onlarla dışarı çıkmaya karar veriyor. Gittikleri mekanda birini görüyor. Üstelik bu yakışıklı adam hem Ömür'ün hem de okuldan öğretmeni Murat'ın tanıdığıdır.

Kendini basit bir hoşlantı olduğunu ikna ederken, ileriye dönük Deniz'le bir geleceğinin olamayacağını düşünüyor. Okulda hocası olarak karşısında bulması ve stajda karşılaşması onun için güzel bir sürpriz. Yeni işindeki patronu da hoşlandığı adamın babası. Bu hoş tesadüf Deniz'in işkillenmesine de neden oluyor. Patronunun garip teklifi ve Deniz ile kesişen yollarının ayrılmayacak şekilde birleşmeleri derken hikâye sürüyor. Deniz'in kırık kalbine merhem olmayı kafasına koyması da Nihal için geçikmiyor.
Sonrası mı?
Sonrası da kitapta.
Bir şans vermeniz gerekiyor bu yazara ve yazdıklarına.
Keyifli zaman geçireceksiniz.


2 comments:

  1. Bu tarz kitaplar hiç dikkatimi çekmio tuhaf bir şekilde. Konusu güzel gibi duruyor.☺ yormadan okunabilecek bir kitap gibi

    YanıtlaSil
  2. Bu kitabin devami varmi veya olucak mi

    YanıtlaSil