Şeytan Diyor Ki - Gaelen Foley | Kitap Yorumu


Kitap Adı: Şeytan Diyor Ki
Özgün Adı: My Wicked Marquess
Seri Sıralaması: Inferno Club  #1
Yazar: Gaelen Foley
Çeviri: Elif Dinçer
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Baskı Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 480
Kitaba Puanım: 4/5
Bu kadar çok seveceğimi bilseydim sanırım elime aldığım o ilk anda yarım bırakıp köşeye kaldırmazdım. Başlangıç için durağan olduysa da ilk yüz sayfa sonrasında kitap hareket kazanarak soluksuz ilerlemeye başladı. Bol aksiyonlu, eksik olmayan gizemi, bitmeyen sırlarıyla merak unsuru hep arttı.

Kitap Waterloo Savaşından sonrasını anlatıyor. Yıl 1815. Tarihi aşk romanlarında genele sıkça rastlanan soylu beyfendilerin  bir kulübe üyeliği bu kitapta da var. Cehennem Kulübü dışarıdan bir gözle ahlaksızlar kulübü olarak görülüp bilinse de durum tam olarak öyle değil. Yaptıkları asıl işi gizlemek adına dahil oldukları paravan bir kulüp... Ve bu kulübün üyelerinin bir özelliği de, babadan oğula geçen üyeliği olması. Cehennem Kulübü üyesi Rotherstone Markisi Max'de küçük yaşta kulübe verilmesinden dolayı babasını affedemiyor, sanıyor ki babası onu kumar borcu için kulübe sattı. Max savaş bitimi, yirmi yıllık hizmetinden sonra evlenmeye karar veriyor. Amacı aile kurup adını devam ettirmek. Bunun için avukatından kendisine gelin adaylarının olduğu bir liste hazırlamasını ister. Kulağa oldukça heyecan verici geldi, öyle değil mi?

Daphne Starling üvey annesinin evlenmesi için planlar kuran genç ve güzel leydimiz. Çocuk yaşta kaybettiği annesinin ardından kendi kararlarını kendi almış bir kadın, hal böyle olunca üçüncü kişilerin evlenmesi için olaya dahil olmasını hazmedemiyor. Yardım sever, altın kalpli olmasının yanı sıra babasının maddi durumunun kötü olması onu yapmayı istediklerinden alıkoyuyor.


Markinin onu izlediği bir gün, Daphne’nin çocukları ziyaret ettiği yetimhanenin olduğu, Londra’nın en tekinsiz sokağında ikili karşılaşırlar. Max zor durumdaki Daphne’yi kurtarmak için sarhoş taklidi yaparak tehlikeyi üzerine çeker. Yaşadıkları bu olaydan sonra güzelliği ve ışıltısına kapıldığı Daphne aklından çıkmaz ve onunla evlenmeye karar verir. Max gizli sırlarını, devlete olan görevini Daphne’den saklarken kaybettiği arkadaşını hiç beklemediği bir anda görür. Sonrasıysa dillere düşecek bir macera...

Kurgu olarak beğendiğim bir kitap oldu Şeytan Diyor Ki. Her bir karakteri sevdim. Max baş döndürücü bir adamdı ama Warrington Dükü Rohan Kilburn aklımı çelip kalbimi çalmayı başardı ama yine de kayıp üye Driven Westwood, yani Drake en merak ettiğim karakter oldu. Onun hikâyesini daha bir merak ediyorum ve en çok onu okumayı istiyordum. Umarım en yakın zamanda da okumak kısmet olur.

Dolu dolu bir kitap okudum. Aşkın bol olduğu, entrikanın eksilmediği, bitmeyen savaşı, cesur casusluk hikayesiyle harmanlanmış eşsiz bir serüven, kesinlikle tavsiye ederim.
Foley'ın bu harika aşk hikâyesi Amanda Quick ve Stephanie Laurens hayranlarının çok hoşuna gidecek. 
Booklist 
Ailesinin kaybolan itibarını geri kazanmak isteyen Rotherstone Markisi, hayatının en zor göreviyle karşı karşıya kalır: mükemmel gelini bulmak 

Londra'nın aristokrat çevreleri için, Cehennem Kulübü, iyi yetişmiş hiçbir genç hanımefendinin hoş bakmayacağı erkeklerin oluşturduğu rezil bir topluluktur. Fakat bu adamlar düşünülebilecek her türlü ahlaksızlığın peşine düşmekle nam salmış olsalar da, aslında kralı ve ülkelerini korumak için her şeyi yapabilecek güçlü birer savaşçıdırlar. 

Rotherstone Markisi, ailesinin itibarını geri kazanma zamanının geldiğine karar vermiştir. Ancak bir Cehennem Kulübü üyesi olarak, kendini sosyetenin gözünde temize çıkarmak için tek bir yolu olduğunun 
bilincindedir: kusursuz bir güzelliği, saygın bir ailesi ve hepsinden önemlisi lekesiz bir ismi olan uygun bir hanımefendiyle evlenmek. 

Yani Daphne Starling gibi olmayan bir hanımefendiyle. Evet, Bayan Starling baştan çıkarıcı bir güzelliğe sahiptir, ama reddettiği bir talibi itibarını neredeyse iki paralık etmiştir. Yine de, Rotherstone Markisi Max, bu güzel kızın cazibesine ve Londra'nın dedikoducu tiplerini haksız çıkarmanın çekiciliğine karşı koyamaz. Daphne'yi evliliğe ikna etmek ve hovarda bir markinin bile mükemmel bir koca olabileceğini göstermek için her şeyi yapmaya kararlıdır. 


Inferno Club / Cehennem Kulübü
1. My Wicked Marquess (2009) / Şeytan Diyor ki
2. My Dangerous Duke (2010) / Davetsiz Misafir
3. My Irresistible Earl (2011) / Küllerinden Doğan
4. My Ruthless Prince (2011)
5. My Scandalous Viscount (2012)
6. My Notorious Gentleman (2013)
7. The Secrets of a Scoundrel (2014)



0 comments:

Yorum Gönder