Kimi Öptüğüne Dikkat Et! - Jennifer L. Armentrout | Kitap Yorumu


Kitap Adı: Kimi Öptüğüne Dikkat Et
Özgün Adı: White Hot Kiss
Seri Sıralaması: The Dark Elements #1
Yazar Adı: Jennifer L. Armentrout
Çeviri: Bilge N. Zileli Alkım
Yayınevi: Dex 
Baskı Yılı: 2014
Sayfa Sayısı: 428
Kitaba Puanım: 5/5
Karanlık Elementler serisi benim en sevdiğim serilerden başı çekiyor. Daha önce okuduğum zaman yazdığım yorumu yeni baştan elden geçirmeye karar verdim.
Yazarın kalemini bu seri ile sevdim ben, güncel aşk romanları da güzel fakat bu seri bir başka şahane olmuş. Öncesinde Sağdıç kitabını okuyarak başlamıştım, Jennifer'i okumaya. Diğer fantastik serilerin de takibindeyim. Yazarı ve kitaplarını tavsiye ederim. Bir şansı kesinlikle hak ediyor!

Bir öpücük ciddi sorunlar oluşturmazdı, yani öyle olması gerekirdi! Layla’nın hayatında ise durum biraz karmaşık... Şöyle ki, onun etrafında olup da ondan hoşlanabilecek erkekler için büyük bir tehlike arz ediyor. Nedeni mi? Layla yarı iblis, yarı muhafız. Yani her türlü tehlikeli. Fantastik kitaplardaki şaşmaz bir durum, bu kitapta da geçerli, karakterimiz ‘normal’ bir hayatı olsun istiyor. Diğerleri gibi, sıradan bir kız olmak istiyor.

Annesi onu doğduğu gibi terk etmiş, babası ise bilinmiyor. Kim oldukları hakkında herhangi bir fikri bile yok. Muhafızlar tarafından bulunduğunda çok küçükmüş... Birlikte büyüdüğü klan liderinin oğluna karşı ilgisi var, hatta aşık olduğunu düşünüyor. Tabi ona yaklaşmaması gerektiğinin de bilincinde. Ona zarar vermekten korktuğu için uzak duruyor.

Layla bulunduğu durumun karmaşıklığıyla, aşk acısı çekmesi bir de içindeki iblisin güçlü istekleri bastırmaya çalışması onu son derece zorluyor. Bir de hayatının orta yerine bomba gibi düşen Roth ile işler iyice sarpa sarıyor. Layla'nın hayatı yeterince karmaşık değilmiş gibi kendini bir düğümün kilit noktası olarak buluyor ve böylece amansız bir macera başlıyor.

Roht bir iblis. Aslında baya özel bir iblis. Cehennem Velihatı Astaroth'dur kendisi. Adam iblis ya hani, her türlü kötülük ve pislik ondan beklenir ama öyle değil. Roht bizim melezin hayatını iki kez kurtarır. Yazar bu karakteri öyle bir yazmış ki, muhafızlardansa ben iblislere sempati duymaya başladım. Yani yaptığı esprilere gülerken, dürüstlüğünden etkilenmedim desem yalan söylemiş olurdum.


Zayne, o da bir velihat, bir Muhafızdır ve klan liderinin oğlu. Kendince doğruyu yapmaya çalışan, kurallara uyan sıkıcı bir adam. Onda dövme yok ama o da fena sayılır. Beni en sinir eden özelliklerinden biri her şeyi -ne duymuşsa- babasına yetiştirmesi.  Layla'ya karşı bir şeyler hissediyor -Layla'nın kız kardeş düşüncesinin ötesinde bir şeyler- kızımızı seviyor, onu korumak için canını bile ortaya koyabilir ama babasının baskısına boyun eğmiş olması bir şeyleri ondan saklaması beni gerçekten sinir etti. Üstelik Zeyne bence bencil herifin teki. Yani Layla'dan onun hayatı ile ilgili önemli şeyleri saklarken, Layla'nın bir şeyler sakladığını fark edip kızması adaletsiz bir tutum.

Aslında Layla gibi çoğu yerde ikilemde kalmadım değil. Tamam Roth, tüm çekiciliğiyle dururken neden Zayne diye direttiğini empati yapabilirim. Çocukluktan beri tanıdığı güvendiği hatta aşık olduğunu sandığı adam dururken, hayatına birden bire dalan iblise güvenmek çok da kolay olmasa gerek. Tamam doğrucu Davut'luk üstlenmiş olabilir ama bir yandan da iblisler yalan söyler derken Layla'nın ikilemde kalması normal. Yine de Roth'u itip Zeyne'in peşinde kedi yavrusu gibi dolanması sinir bozucu. Hem iblisler bencil ve pislik olmazlar mıydı? Roth'daki bu fedakarlık da neyin nesi?

Kitabın kapağına bir iki çift laf söylemek istiyorum. Yahu orijinal kapak dururken bu da nesi? Orijinal kapağın çok daha güzel olduğunu vurgulamak istiyorum, ben o kapağı daha çok sevmiştim. Fantastik kitap sevenlerin aradığı bir kitap serisidir Karanlık Elementler Serisi, bayılacağınıza dair bahse bile girebilirim. Gerçekten çok güzel bir kitap serisi. Yazarın kalemini okuduğum her kitapla daha bir sevmeye başladım. İyi ve harika bir kurgu ile çıkıyor okurun karşısına. Kitap baştan aşağı beni büyüledi, bayıldım. Kesinlikle okunması gerektiğini düşünüyorum. Hatta şiddetle tavsiye ediyorum!

On yedi yaşındaki Layla'nın tek istediği normal olmak: okulda göze batmamak, âşık olduğu nefeskesici Zayne'le sıradan bir çift gibi gezip tozmak… 
Ama Zayne, Layla'yı küçük ız kardeşi gibi görüyor ve Layla normal olmaktan çok uzak. Yarı iblis yarı Muhafız Layla kimsenin sahip olmadığı yetenekler taşıyor; onun öpücüğü, ruhu olan her şeyi öldürecek kadar güçlü. Bir gün Layla, Roth'la tanışıyor: kışkırtıcı dövmeleri olan ve Layla'nın sırrını bildiğini iddia eden bir iblis o. Layla, ondan uzak durması gerektiğini bilse de tehlikeli öpücüğün cazibesi yüzünden Roth'a kayıtsız kalamıyor.
Roth'a güvenmek hem aşkını hem de onu yetiştiren Muhafız ailesini kaybetmesine neden olabilir. Ama Roth'tan öğrendiği iblislere dair sırlar, her şeyi değiştirecek gibi… 
Artık Layla için hiçbir şey göründüğü gibi değil…
(Tanıtım Bülteninden)

2 comments:

  1. Aslında bazen değişik kitaplar okumak istiyorum. Tavsiye ediyorsan okurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablam şiddetle oneririm, muazzam bir seri, en çok sevdiğim üstelik

      Sil