Âşık Erkekler Kitap Kulübü - Lyssa Kay Adams | Kitap Yorumu

 

Yazar Adı: Lyssa Kay Adams
Kitap Adı: Âşık Erkekler Kitap Kulübü
Özgün Adı: The Bromance Book Club
Seri Sıralaması: -
Baskı Yılı: 2021
Sayfa Sayısı: 328
Yayınevi: Nemesis Kitap 
Kitaba Puanım: 5/5
Bazen sadece sevmek yetmiyor ilişkilerde. Bu aklınıza gelecek her iliski için de geçerli. Karşılıklı olarak anlamak ve kendini de net bir şekilde ifade etmek gerekiyor. Başta kendine karşı şeffaf olmak gerekiyor ki kuracağın ilişkinin temeli sağlam olsun. Temeli sağlam olan ilişkilerde sarsıntı dipten gelse de yıkılmıyor ama tersi durumda en ufak rüzgar her şeyi yerle bir ediyor. Sevgi zaten var, saygı var güven de var yeterli diye bakılmamalı aslında, en önemli olanı da dürüstlük. Gavin ve Thea başta kendilerinden gerçek hislerini saklarken birbirlerine karşı dürüst olamamalarının bedelini ödüyor.

Gavin Scott yıldız beyzbol oyuncusudur, işindeki başarıyı evliliğinde yakalayamamış. Thea ile yaşadıkları kavga sonucunda evlilikleri bitme eşiğine geliyor. Boşanma konusu dönerken Gavin eli kolu bağlı oturmak yerine bir şeyler yapmaya karar verir. Karısını geri kazanmak, ailesini bir arada tutmak için bir şansa ihtiyacı var. Noel'e kadar zaman veren Thea'yı bir arada olmaya ikna edecek midir? Peki böylesi bir durumda elinden ne gelecektir?

Bir çıkar yol arayan Gavin arkadaşlarıyla bir araya gelerek aşk romanları okumaya başlıyor. Evliliklerinde sorunu olup da karısını nasıl geri kazanmak için aşk romanları okunan bir tür kitap kulübüne katılıyor. Okuduğu kitaplarda aşkı nasıl canlı tutacaklarını incelerken bunu yapıyor olduğuna da şaşırıyor. Ama sonunda kazanan taraf olmak için Gavin her şeyi yapıyor.

Çiftimizin renkli hayatını çok sevdim, atışmaları birbirlerini bunca yıl sonrasında gerçekten tanımaları güzeldi. Thea'nın da tıpkı Gavin de olduğu gibi kendine sakladığı birçok şey var. Dürüst davranmıyor bir kere ikisi de, Gavin'e kendiyle alakalı bazı şeyleri çarpıtmış hatta mış gibi yaparak rol kesmiş. (Öhhöm, okuyanlar anladı bence buradaki kısmı.) Gavin'in de kendince sakladıkları vardı ve artık yumurta kapıya dayanınca tek tek yumurtladı tabi.


Thea'nın sinir bozan fevri davranışları, babasından kalma güven problemi bazen sıksa da genel olarak keyif aldığım bir okuma oldu. Gavin'e kaba davranmak için her fırsatı kaçırmayan kız kardeşi Liv de en az ablası kadar sinir bozucuydu. Yaşadıkları durumlar karşısında fazla tepki gösteriyorlardı, bence. 

Her şey tatlıya bağlanırken çok güzel aile oldular; Thea ve Gavin (ve kızları ve köpekleri) çok sevimliydi. Her İkisinin de sorunları vardı ve onlar üzerinde çözüme ulaşmaları güzeldi.

Bu kitap, birbirine aşık olan bir çift ile ilgili bir kitap değil; konuya aşık olan ve onları en başa dönmeyi, kaybettiklerini geri kazanmaya, daha iyi birer birey olmaya iten ve iyiye ilerlemeye çalışan, ikinci bir şansı iyi kullanılmayı gösteren bir kitap.

Sonuç, eğlenceli, seksi, iç açıcı ve zekice kurgulanmış bir hikaye. Ve önerim 20 yaş ve üzerinin okuması yönünde olacaktır.

Ve arkadaşlar dört kitaptan oluşan serinin giriş kitabı Aşık Erkekler Kitap Kulübü, serinin devamını da merakla bekleyeceğim. 

☆☆☆

Bromance Book Club Series

#1 The Bromance Book Club / Âşık Erkekler Kitap Kulübü 
#2 Undercover Bromance
#3 Crazy Stupid Bromance
#4 Isn't It Bromantic?

Kitap kulübünün İlk kuralı:
Kitap kulübünden kimseye söz etme.

Yıldız beyzbol oyuncusu Gavin Scott’ın evliliği büyük çıkmazdadır. Karısı Thea’yla ettiği büyük bir kavganın ardından kendini kaybeder. Bu, zaten sorunlu olan evliliklerinde bardağı taşıran son damladır. Thea boşanmak isteyince gözleri açılan Gavin, gururu ile korkusuna yenik düştüğünü fark eder.

Âşık Erkekler Kitap Kulübü’ne hoş geldiniz.

Çaresizce evden ayrılmak zorunda kalan Gavin, yardımı hiç beklemediği bir yerde bulur: Şehrin önde gelen erkeklerinin toplanıp aşk romanları okuduğu gizli bir kitap kulübü. Genç adam kulübün seçtiği Kontesin Âşığı kitabının ve arkadaşlarının yardımıyla evliliğini kurtarma yolunda ilk adımı atar. Fakat bu bahtsız Romeo’nun, içindeki kahramanı ortaya çıkarıp karısının güvenini yeniden kazanabilmesi için süslü sözcükler ve jestlerden çok daha fazlasına ihtiyacı olacaktır.

0 comments:

Yorum Gönder