Geveze Kalemler #7 Nur Ötken - Seher Vakti | Kıtap Yorumu

Yazar: Nur Ötken
Kitap Adı: Seher Vakti 
Seri Sıralaması: -
Yayınevi: Postiga Yayınları
Sayfa Sayısı: 494
Kitaba Puanım: 3,5/4
Satın Almak İçin: D&R | Okuoku

Yazarın ilk kitabını okumayı çok istememe rağmen ikinci kitabı okumak nasip oldu. Kendi gibi naif bir kitap okumuş oldum. Konu ile bağlantısı olan kapak tasarımı çok sevdim. Hele ki ayracı, zaten benim gibi ayraç delisi bir okur için altın değerinde bir şeydi. Özellikle bölüm başlarında ki kırlangıçlarla beraber alıntılar çok hoştu, bayıldım.
Daha ilk satırlarından kendine bağlayan bir kurguya sahip, Seher Vakti. Anlatımı akıcı idi. Satırlar birbiri ardına geçip giderken Seher'in yürege işleyen hikayesi hüzün bulutlarını toplarken, her şeye inat dikdik ayakta kalması, cesareti, lafını sakınması tebessüm etmemi sağladı. Seher'i sevdim esasında fakat dengesiz halleri beni yordu. Yaşadıkları ciddi derece zorlu ve kötü elbette anlayış gösterebilirim fakat bazı yerlerde fena halde saçmaladı. Kendini korumak istemesini de anlıyorum fakat mantıklı davranmasını beklerdim.
Nasuh ise farklı bir adam. Hissettiğim duygular karışık ona karşı. Ne tam sevdim, ne de sevemedim. Karmaşık duygular içerisindeyim.   Onun da ruhunda taşıdığı yaralar var, o da geçmişin ağır yüklerine rağmen ayakları üzerinde duruyor, Seher gibi.
İkilinin bir araya gelmesi için küçük bir kızın sevimli halleri neden oldu. Nasuh'un yeğeni Nisa tüm sevimliliği ile içimi ısıtan karakterlerden oldu. Gülümsediğim yerlerden çok burnumu sızlatan, gözlerimi dolduran birçok sahne vardı.
Genel anlamda yazarın yazım tarzını beğendim. Böyle bol betimlemeler satırlar severim ama devrik cümlelerin çoğunlukta olması beni bazen okuma akışından kopardı. Aynı satırları bir kaç kere okuduğum da oldu. Kitap genel anlamda iyiydi, ummadığım anda beni şaşırtan olayların olması kitabi keyifle okumanı sağladı.
Özetle, Seher Vakti severek okuduğum bir kitaptı.
İmkânınız varsa almanızı ve okumanızı öneririm
Şimdiden keyifli okumalar.

0 comments:

Yorum Gönder