Arzunun Kıyısında - Nicole Jordan || Kitap Yorumu

Yazar Adı: Nicole Jordan
Kitap Adı: Arzunun Kıyısında
Özgün Adı: Desire
Seri Sıralaması: Notorious #3
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Çeviren: Aslı Güçlü
Sayfa Sayısı: 376
Baskı Yılı: 2011
Kitaba Puanım: 4/5


Çapkınlıklarıyla nam salmış, zevk düşkünü Lord Wycliff ölümün soğuk nefesini üzerinde hissedince bir oğul özlemi çekmeye başlar ve evlenmeye karar verir. Cornwall kıyılarından birinde güzeller güzeli Brynn Caldwell ile karşılaşır ve onun cazibesine kapılıp aradığı gelini bulduğunu düşünür. 
Brynn, ailesindeki kadınları yüzyıllardır etkisi altına alan lanetin varlığına inanmaktadır. Lanet yüzünden genç kadın gönlünü kimselere kaptırmak istemez zira sevdiği erkek bunun bedelini kendi hayatıyla ödeyecektir. İşte bu yüzden Lucian'la evlenmek zorunda kaldığında da kalbini ona vermeye cesaret edemez. Çekici karısıyla arasında irade savaşı veren Lucian ise gelininin kalbini kazanmaya çalışırken kendini bir anda tehlikenin ve ihanetin merkezinde bulur. 
Bu kitabı son sayfasına varana dek elinizden bırakamayacaksınız. Romantic Times 
Seriye yeni baştan başlayıp okumaya heves salmam Nicole Jordan kalemini özlediğimi fark etmemi sağladı. Bir buçuk gün gibi kısa bir sürede bitirmiş olmam yazarın anlatımının ne denli akıcı olduğunun kanıtı. Serinin konu itibariyle en ilgi çekici kitabıydı Arzunun Kıyısında. Sayfalar akıp giderken  eğlendiğim, hatta kızıp sinir olduğum yerler vardı. Karakterlerin kendileri ile çelişen davranışlarını o hiç sıkılmadım. Ama - evet buraya kocaman bir ama koyalım- karakterlerin arasındaki o sürtüşme ve çatışma var ya, Heh işte o gereksiz yere uzatılmıştı, bence yani. Zaten kitabın büyük bir çoğunluğunda kadın kaçarken, adam yılmadan kovalıyordu.

Aslında bu kaçma-kovalamaca eğlenceli buldum, Brynn fazla soğuk olmasaydı daha da zevkli olurdu.  Bu kitapta ben fazla aşk hissedemedim. Artık Brynn'nın korkak ruhsuzluğundan mı kaynaklıdı yoksa Lucian'ın saplantılı şekilde kadına tutuk olması ve varis peşinde koşması mi bilinmez hissedemedim.

Kitabı genel hatları ile sevdim fakat ilk iki kitap kadar beni kendine bağlamadı. Konusuna gelirsek; Byrnn ailesininin geçmişten gelen lanetin varlığına inanır. Bundan sebep her zaman erkeklerden uzak kalmıştır. Evlilik için gelen taliplerinden ilki boğularak öldüğü  için, sorumluluğu üstlenir ve kendini suçlar. Bu kararını istikrarlı şekilde devam eder, ta ki Lucian ile karşılaşana kadar.
Lucian, ölümün çok yakında olduğuna karar vererek artık evlenmesi gerektiğine dahası mirasını bırakmak için kendi kanından bir varis ister.  Byrnn ile karşılaştığı ilk andan beri kadın aklına sızar ve karşı konulmaz bir istekle ister.  Meşru bir varis istediği için Byrnn'ı evlenmeye ikna etmeye çalışır. 

Ailesinin ekonomik sorunlarını, küçük kardeşinin geleceğini düşünen Byrnn ise çaresiz teklifini kabul eder. Ancak ortada bir sorun vardır. Kocasina aşık olursa Lucian lanet yüzünden ölecektir, bu yüzden de kalbine kilit vurması gerekir. Başarılı olur mu? Bunu okuyarak görmelisiniz.
Seriyi okumanızı isterim, şimdiden keyifli okumalar ;)

***

Seri Sıralaması:
#1 Ahlaksız Teklif / The Seduction (Damien Sinclair & Vanessa Wyndham)
#2 Tutku Mevsimi / The Passion ( Nicholas Sabine & Aurora Demming)
#3 Arzunun Kıyısında / Desire (Lucian Wycliff & Brynn Caldwell) 
#4 Şehvetin Esiri / Ecstacy (Kell Lasseter & Raven Kendrick)
#5 Günah Prensi / The Prince of Pleasure (Dare Wolverton & Julienne Laurent)


0 comments:

Yorum Gönder