Akşam Yıldızı - Samantha James | Kitap Yorumu



Kitap Adı: Akşam Yıldızı
Özgün Adı: The Secret Passion of Simon Blackwell
Seri Sıralaması: McBride Family #1
Çeviri: Esra Doyuk
Kitap Yazarı: Samantha James
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Baskı Yılı: 2011
Sayfa Sayısı: 320
Kitaba Puanım: 5/5

Bazı kitaplar vardır, etkisi üzerinden seneler geçse de silinmez. Eline tekrar alıp okuduğunda ilk kez okuyormuşcasına heyecanla kalbini çarptırır. Akşam Yıldızı kesinlikle seneler geçse de üzerinden etkisi silinmeyen kitaplardan biri. Yazarın o kurduğu dünyaya sadece konuk olmuyor, size hissettirmeyi istediği duygularla o dünyanın bir parçası oluyorsunuz. Tabi ki o dünyanın parçası olabilmek için iyi bir çeviri de şartlar arasında. En az yazarın kalemi kadar önemli bir vurgu. Bu yüzden kitabın çevirmenine de sevgim sonsuz.

Akıcı anlatımından söz etmeme gerek kalmıyor değil mi, kitabın içine rahatlıkla girmiş olduğumu vurgulamışken. Yazar benim en beğendiğim yazarlardan. O ben o dünyaya ortak olmayı bir kere çok seviyorum.

Kitabın konusuna gelmeden önce, karakterleri azıcık çekiştirmek istiyorum. Anne ve Simon benim bu tür de okuyup en sevdiğim çiftlerden biri. Aralarındaki çekişme, çekim kuvveti, Anne'nin o kıvrak zekasını konuşturduğu sahneler böyle gözlerimde kalpler çıka çıka okudum. Simon ise yeri geldi sinir etti -bir kez daha- yeri geldi ağlattı yeri geldi aşık etti. En nihayetinde çok sevdiğimi bir kez daha söylemek isterim.

Kitap gerçekten güzeldi. Bu türün en sevdiğim kriterleri bu kitapta vardı. Uygunsuz durumda yakalanıp aniden düğün kurulması, evliliğin ilk günlerinin kavganın ve çekişmenin eksik olmaması derken hiç sıkılmadan bir çırpıda okunup bitirilecek bir kitaptı. 



Konusuna gelirsem, Annabel McBride, bir Dük'ün kız kardeşidir. Ailesinde gördüğü sevgiyi ve tutkuyu her zaman ister. Bir gün kuzeni ile birlikte parkta gezinti yapar ve çocukları oynartırken bir kaza meydana gelir. Simon Blackwell’i  yolundan eden bu kazanın sonucu çocuklardan birini kurtarmış ve ailenin de minnetini kazanmıştır. Simon ve Anne’nin karşılaşmaları böyle olur, tabi Simon çocuğun annesi diye Anne’yi azarlayıp bağırması, bizim kızın hiç hoşuna gitmez. Adamın çekiciliğini ve yakışıklılığı fark edip onu düşünmesi daha çok sinirlerini bozar. Yine bazı şeyler oluşur ve bizim ikili yine bir araya gelir. Anne barış yapmak için adamın yanına gider. Ummadığı şey bir öpücük ve daha sonrasında basılmalarıdır. Bu tutkulu kucaklama paylaşımı sonrasında kendilerini evlenmiş bulurlar.

Annabel, isteği şahit olduğu o sevgi dolu aile kurmak ama hevesi bir nevi kursağında kalıyor.. Trajik bir geçmişe sahip olan ve sevdiği kişileri acı bir şekilde kaybeden Simon, bir kez daha aşık olmaktan çekiniyor ve yine kaybetme korkusuyla Annabel'den uzak durmaya çalışıyor. Onu kaybederse, ikinci bir kaybı kaldıramayacağını biliyor. Bundan dolayı onu kaçmaya çalışmaktan geri durmuyor. Bir yandan gitmesini, yalnız bırakmasını isterken bir yandan da etkisine kapıldığı karısını istiyor. Annabel ise en az kocası kadar inatçı, adamın onu kendinden uzaklaştırmasını saçma bulup kocasını baştan çıkarmaya çalışıyor. Fazla şansın kalmadığını, artık direnmek istemediğini fark eden Simon evliliklerine koyduğu kurallara bir son veriyor ve gerçek sevgi değiştirici gücüne sığınıyor. Gerisi de kitapta ❤

Samantha James'in okuduğum bu ilk kitabıydı, serinin diğer kitaplarını tamamladım fakat okumaya kıyamadığım için stok yapıp saklamıştım. Anlatımını kalemini beğendiğim yazarları sonraya saklamayı seviyordum. Bu kitabı okumanızı tavsiye ederim, harika bir okumaydı, sıkılmadan defalarca okuyacağım bir kitap. Size de öneririm ❤
BİR ERKEK HER ŞEYİ KAYBEDECEĞİNİ BİLE BİLE BÜTÜN KALBİNİ VEREREK YENİDEN SEVEBİLİR Mİ? Kaderin zalim bir cilvesi Simon Blackwell'in hayatını onarılmaz biçimde değiştirdi. Yoğun tutkuların adamı, bozkırın vahşi doğasını kendine sığınak edip bütün dünyayla bağlantısını keserek, duygu ve arzularını sonsuza kadar yadsımaya kararlıydı. Ama insanın aklını başından alacak kadar güzel bir yabancı, adamın karşı durmaya yemin ettiği cinsel güdülerini harekete geçirdi. Simon Blackwell hiçbir kadının onu cezbedebileceğine inanmıyordu. Annabel McBride dışında... hiçbir kadın. "Olağanüstü bir yazar." -Lisa Kleypas "SAMANTHA JAMES HEYECAN DOLU, NEFİS ROMANSLAR YAZIYOR." -Publishers Weekly "SAMANTHA JAMES KALBİMİZİN EN GÜÇLÜ HİSLERİYLE UĞRAŞIYOR." -Catherine Anderson "OKUYUCULAR ONUN SEVİMLİ, ÜÇ BOYUTLU KARAKTERLERİNE BAYILACAK." -Romantic Times "SAMANTHA JAMES TAM DA OKUMAYI SEVDİĞİM TÜRDEN KİTAPLAR YAZIYOR." -Linda Lael Miller

0 comments:

Yorum Gönder