Meleğin Düşüşü - Susan Ee | Kitap Yorumu


Yazar Adı: Susan Ee
Kitap Adı: Meleğin Düşüşü
Özgün Adı: Angelfall
Seri Sıralaması: Penryn & the End of Days #1
Baskı Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 316
Yayınevi: Dex Yayınları
Kitaba Puanım: 5/5

Fantastik kitaplarda en çok sevdiğim konu, meleklerle ilgili olanlardır. Bir başka seviyorum, ben melekleri. Bu seriye de ilgim melekleri seviyor oluşumdandı.

Ana karakterin güçlü oluşu en çok dikkatimi çeken noktalardan biridir ve bu kitaba ben epey yükselmiş esas erkek karakter olan Raffe'nin ortaya çıkışı sonrasında "Tamam, ben aşık olabilirim" diyerek kitabı soluksuz bitirdim, bir kez daha. Serinin ilk kitabını okuyup ara vererek hata ettim biliyorum, bu yıl ise baştan başlayıp bitirmek istiyorum.

Kurgu güçlü, anlatım sürükleyici olsa da aslında konu ve karakterler bildik düzlemde ilerliyor. Dünyanın sonu gelmiş, kıyamet kopmuş ve tam o anda esas karakterimizin kendi hayatıyla birlikte dünyayı kurtarmak zorunda. Karakterlerin cesaretleri, yaşamak için verdikleri mücadeleleri ve her türlü zorluğa karşı gösterdikleri cesaretleri kitapta sizi yakalayan ve kendine bağlayan noktalar. İyilikle dolu olması beklenen varlıkların gerçek yüzlerini ve hislerini görmek, her iyiliğin içinde ille de bir kötülük olduğunu yansıtan karakterleri okumak hoşuma gitti.


Kitap konusuna gelecek olursam eğer; Penryn, tekerlekli sandalyeye mahkum kız kardeşi Paige ve kafayı sıyırmış annesi ile hayatta kalma mücadelesi veriyor. Babasının terk edişiyle ailenin tüm sorumluluğu Penryn'in üzerine kalıyor.

Kıyametin kopmasıyla birlikte melekler dünyaya saldırıyor ve bu saldırının üzerinden geçen haftalar sonrasında insanların çoğunu ölüyor. Büyük şehirler yıkılmış ve dünya tam bir kaos içindeyken Penryn, dünyanın bu durumuna karşı ailesini bir arada tutmak, güvende olmak ve hayatya kalmak için elinden gelenin fazlasını yapmak için uğraşıyor... Bir yandan meleklere, diğer yandan meleklere karşı ınsanların kurduğu çetelere karşı Penryn dikkat etmek zorunda.

Kız kardeşinin kaçırılışı, bu kaçırılma ile ilgili bilgi sahibi olduğunu düşündüğü melek Raffe ile soluk kesen bir serüven başlıyor.

Peki, penryn kardeşine kavuşabilecek mi? Raffe, Penryn için ne kadar önemli ya da Raffe, Penryn'e ne kadar değer veriyor? Soruların cevaplarıysa kitapta.🥰

Kıyamet melekleri yeryüzüne inip tüm dünyayı yakıp yıktığından bu yana altı hafta geçti. Gündüzleri sokak çeteleri hüküm sürüyor, geceleri korkunun ta kendisi. Bir gün savaşçı melekler küçük bir kızı kaçırdılar, tekerlekli sandalyeye mahkum, aç biilaç halde, ufacık bir kızı. Kızın ablası, Penryn, kardeşini kurtarmak için elinden geleni ardına koymayacak. Buna, aslında düşmanı olan bir melekle bir anlaşma yapmak dahil olsa bile. Raffe, kanatları kesilmiş, gücünü yitirmiş bir melek. Binlerce yıl savaştıktan sonra şimdi hayatı, gencecik bir kızın ellerinde. Penryn ve Raffe, korkunun ve tuhaf yaratıkların hüküm sürdüğü bir dünyada bir başlarınalar, hayatta kalmak için de birbirlerine ihtiyaçları var. Her şeye rağmen sağ kalıp düşman meleklerin inine gitmeliler. Penryn burada kardeşini bulmayı umut ediyor. Raffe ise binlerce yıllık düşmanlarına karşı tek başına savaşıp kanatlarını ve eski gücünü yeniden kazanmayı. 
(Tanıtım bülteninden)
☆☆☆
Seri Sıralaması:
#1 Angelfall / Meleğin Düşüşü 
#2 World After / Kıyamet Sonrası
#3 End of Days / Günlerin Sonu


0 comments:

Yorum Gönder