Tadında Aşk Var - Tuğba Atıcı Coşar | Kitap Yorumu


Yazar Adı: Tuğba Atıcı Coşar
Kitap Adı: Tadında Aşk Var
Özgün Adı: -
Seri Sıralaması: -
Baskı Yılı: 2021
Sayfa Sayısı: 408
Yayınevi: Müptela Yayınları
Kitaba Puanım: 5/5
Her sorunun temelinde kesinlikle sevgisizlik var, artık bunu fark eder hâle geldik. Biri kendini dışa kapatıyorsa, güven sorunu varsa bu ille de evebeynlerden kaynaklı gelen bir sorundur, fark etsin ki kişi, üzerine giderek çözümü olsun. Balım karakteri de tam olarak böyle. Annesinden sebep hayatındaki erkeklere karşı güvensizlik problemi yaşıyor, üstelik kendini kapatıyor zıtlaşıyor geri çekiliyor.

Bir de Kenan bey var ki of of, kesinlikle herkesin başına gelmesi gereken bir şans beyfendi kendisi. O kadar sevdim ve beğendim ki nasıl anlatayım. Başarılı yetenekli olduğu kadar yakışıklı da, zaten Balım'ı alarma geçiren tehlike sirenleri çaldıran da bu. Çocukluktan kalma korkuları, inatçılığı, burnunun dikine gitmesi derken ikili çoğu sefer karşı karşıya geldi. Ama Kenan beyim oy oy bir de maharetli ki sormayın, adamın on parmağı on marifet. Pek bir beğendim pek bir sevdim kendisini.

Tamam tamam ne oldu ne bitti onlardan da kısa kısa değineceğim ki karakterler için düşüncelere bir son verebileyim.

Kendine ait restoranında kendi halinde yaşayıp giderken Balım bir gün biriyle karşılaştı. Yaptığı yemeğine aldığı tavsiye (bunu müdahale sanıp küplere bindi ki yapman guzum yapman etmen diye okudum oraları) ile her şey değişti. Kenan bambaşka bir nedenden dolayı o restorantta bulunuyor olsa da dikkatinden kaçmayan lezzeti yapan kişiyi göz hapsine aldı. Birkaç kez daha gidip görerek bir teklifte bulundu, beraber bir yemek yarışmasına katılmalarını istediğini söyledi. Oralarda detaylar var fakat ondan bahsetmeyeceğim çünkü hikaye o detaylarda saklı. Gel zaman git zaman birbirine zit giden bu çift ellerinin lezzetiyle bir de aşka bulanmak istedi. Duyguları fark etmeleri kabul ederek aşka teslim olmaları biraz aksiyonlu oldu ki o kısımlarda baya eğlendim.

Kenan kesinlikle dışa dönük bir karakter, hissi ağzında ne yapmak istiyora o doğrultuda ilerliyor Balım'ın aksine. Balım ise daha kapalı, eh karakter yolculuğunda kendi ile yüzleşip açılması tamamen Kenan'a yoğunlaşması çok güzeldi.

Neler mi oldu dersiniz? Lezzetli bir pasta yapıldı, eşit olacak şekilde bir çok dilim kesildi, bıçağı tutan yazar, karakterler ise serviste, okuyana lezzetli bir yolculuk sunuyor.

Bir romantik komedi kitabından beklenen her şey kitap içinde vardı. Tuğba Atıcı Coşar kalemiyle ilk bu kitapla tanıştım, uzun zamandır okumak istiyordum kısmeti Tadında Aşk Var'a kısmetmiş. Akıcı anlatımı, eğlenceli benzetmeleri, çekişmeli karakterleri ve hissedilir aşkı (cağnim Kenan) her şeyi güzeldi.
Kesinlikle önerdiğim kitaplardan biri. Yalnız Balım&Kenan çifti de değil kitap içindeki her karakter inanılmaz eğlenceli. Esra&Engin çifti, Balım'ın teyzesi favorilerimden. 😍
Okuyun, okuyun derim.

Bir mutfakta sadece mis gibi kokular ve lezzetli yemekler yoktur. Savaş alanına dönüşme potansiyeli ve tezgâhında aşk mayası da vardır. 

Balım yaşadığı talihsiz olaylara rağmen, hayallerindeki restorana ve mutfağa kavuşmuş genç ve güzel bir kadındır. Kendi gibi inatçı ama bir o kadar da neşeli ve yakışıklı bir adam olan Kenan’dan aldığı teklifle birlikte öğrendikleri karşısında hayatı sarsılacaktır.

Kenan, Balım’a aslında hiç de istemediği bir teklifi yaparken aynı zamanda nefsiyle savaşmak zorunda kalacağından hiç haberi yoktur.

Birbirleriyle didişmekten konuşmaya fırsat bulamayan bu iki karakter aynı zamanda bir ekip olup yarışmaya hazırlanmak zorunda kalırsa o mutfakta neler yaşanabilir?

Karşısında ondan uzak durmasına izin vermeyen çok yakışıklı ve karizmatik bir adam varken Balım aşktan ne kadar kaçabilir?

Balım ve Kenan’ın düştükleri sorunun içine kalpler katılacak. Mutfakta yemekle birlikte tutkulu da bir aşk pişerken ortalık biraz dağılacak.

Peki, kavgayla başlayan bir ilişki aşka dönüştüğünde sevgi ve tutku kaç ölçek olacak dersiniz?

“Önlükler giyilsin, başlıklar takılsın ve aşk savaşı başlasın!”

0 comments:

Yorum Gönder