Yaşama Açılan Penceredir Kitap | Ankara Buluşması

Tarih 30.04.2017
..
Herkese merhaba.
Bu kez farklı bir yazı ile geldim buraya. Hep kitap tanıtımı, tur ya da yorumları ile gelmiştim şimdiye kadar. Bu sefer biraz bu tablo dışında bir yazı ile karşınızdayım. Üçüncü kez düzenlendi Yaşama Açılan Penceredir Kitap blogger buluşması ve ben de Ankara ayağındaki buluşmaya katıldım. Geçen hafta sonu benim için inanılmaz geçti. Birbirinden değerli insanlarla tanışıp sohbet ettik. Kitaplardan konuştuk, bol bol. Keyifli birkaç saat geçirdik hep birlikte. Hayatın koşuşturmacasından ufak bir kaçış yaptık. Sevgili Tolga Aydoğan'ın da dediği gibi, sevdiklerimizden birkaç saat çaldık. Ama değdi!

Kitapların farklı dünyalara açılan bir kapı bir pencere olduğunu okuyanların hem fikridir. Çevrilen her sayfa içinizde filizlenen duygularla o satırlardaki dünyaya kısa da olsa gerçek hayattan kaçıp konuk oluyoruz. Kendimizden zaman çalıp hayal dünyasına adım atıyoruz. İyi de yapıyoruz. Bir de ortak zevk sahibi insanların bir araya gelip de en sevdikleri konuyu konuşmaları.. aha işte o paha biçilmez asla.


Otobüse bindiğim andan itibaren buluşma yerine gidene kadar kafamın içinde birçok cümle vardı. Sormak istediğim soruları da zihnimde sıraya dizmiş kendi kendime içimden tekrarlar ediyordum. Tabi otobüste küllük gibi dolaşan bir ablanın yanımdan geçerken soluduğum hava ile dengemin kısa sürede altüst olacağını hesap etmedim. Bir de beni tutan otobüs varsa ohoooo.

Neyse efendim, indim Güvenpark'ta. Geçtim karşıdan karşıya. Konur sokaktaki buluşma mekanı olan Barbella Cafe'ye depar atarak gittim. Azıcık başım dönmüş olabilir, hemen fark edemedim. Bir de evden çıkarken gözlük takmamıştım, etrafı da flu görürken yani fark edememem bence normal. Yani, uzağı göremiyor oluşum ile gözlüğü yanıma almayışım arasındaki tezatlık..

Yasemin ablamın beni kapıda karşılaması ile vuslat sona erdi, sıra geldi hasret gidermeye. Heyecan da bastı ufaktan, aklımdaki sorular uçtu gitti. İçeri girip diğer blogger arkadaşlarla tanışırken kalp atışımın daha da hızlandığını söyleyebilirim. Öyle bir gümbürdedi ki dışarıdan duyulup duyulmadığını merak ettim. Hani hep kitaplardan okurduk, esas kız esas adamı görünce dengesi şaşar kalp atışı artar ve kendince merak eder, işte onun farklı versiyonunu yaşadım.

Instagram da keşfet kısmında ara sıra karşıma çıkan, ismen olmasa da fuarlarda yayinevleri standında görmüştüm. Oradan biliyordum ama yüz yüze tanışıp sohbet etmek çok keyiflidi.

Bir de kalbi güzel, sohbeti sıcacık bir yazar ile tanıştım. Daha öncesinde ismini duymuş olsam da bakmamıştım, şimdi kendime kızıyorum. Keşke bakmış olsaydım. Tolga Aydoğan, öyle naif bir insan ki, çok sevdim ben kendisini. Kafamda listelediğim soruları sormak yerine çenemi elime yaslayıp dinlemeyi seçtim. Kitaplarını en kısa sürede hepsini temin edip okuyacağım. Böylesine güzel bir insanın kaleminden dökülen cümleler sıradan olamaz.

..
..

Kalbimde Bir Yara Bozcaada kitabı etkinlik kapsamında hediye edildi ve yazarına imzalattım tabi. Kendisine katılımından dolayı ve kitabımı imzaladığı için bir kez daha teşekkür ederim.

Hepsi birbirinden naif, kibar ve çok tatlı insanlar​. Çok güzel ve hatırlamaktan keyif alacağım bir gün geçirdim. Bizi bir araya getirip harika bir zaman geçirmemizi sağlayan Yaşama Açılan Penceredir Kitap'tan Elmas Koçan,  Şafak Karadeniz'e,  Çilek Kız Yasemin Şahin'e, Kozmo Kitap Nilüfer Akdemir’e, Uğur Böceğinin Kitaplığı Seda Tıraş'a, Little Butterfly Sena Dursun'a, Kızıl Gezegen'in Kitapları Gizem Yıldırım'a ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Umarım bir gün, yine yeniden bir araya gelip güzel bir zaman geçirirken hayattan birkaç saat daha çalarız.
..

Etkinlikte bu güzellikleri hediye ettiler, bir de bunun için çok teşekkür ederim :-)
En kısa zamanda okunacaktır listemde, en ilk sırada ❤

Heves kitabı, Mortena Yayınları'ndan çıktı. Merak ettiğim bir kitaptı. Böyle bir vesile ile okuyacağım.


Mübadele Aşkları dikkatimi çeken bir başka kitap.
Okunacak listesinde.


Zervede ismi ile yine dikkatimi çeken bir başka kitap.


Erkekler Başka Sever kitabı dikkatimi çeken bir kitap. Blog tur ekibimizden, Mor Düşler Kitaplığı yani Gizem'im okumuştu bu kitabı. Anımsadığım kadarıyla da beğenmişti. Aklımda yer edindiğine göre baya dikkatimi çekmişti. Yine böyle bir vesile ile okuyacağım.


Bir diğer hediyem, dergi. Şöyle bir karıştırıp okuyacağım.

..
Herkese mutlu güzel günler dilerim ✋✋

5 comments:

  1. Harika bir buluşmaydı, en kısa zamanda tekrar görüşmek ve sohbetimize kaldığımız yerden devam etmek isterim.))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok keyif aldım.iyi ki tanıştık. Çok memnun oldum. Tekrar görüşmek üzere

      Sil
  2. geldiğin, katıldığın, kurmuş olduğun bu güzel cümleler için gönülden teşekkür ederim. yeniden görüşelim:) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki toplandık bir araya geldik, ben teşekkür ederim

      Sil
  3. Sevgili Nurhayat,
    Tanıştığımıza çok memnun oldum. İyi ki geldin ayaklarına sağlık.
    Tekrar görüşebilmek umuduyla
    Sevgiler

    YanıtlaSil