Bozulan Yeminler - Sabrina Jeffries | Kitap Yorumu


Kitap Adı: Bozulan Yeminler
Özgün Adı: The Truth About Lord Stoneville
Seri Sıralaması: Hellions of Halstead Hall #1
Yazar Adı: Sabrina Jeffries
Çeviri: Funda Sularöz
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Baskı Yılı: 2010
Sayfa Sayısı: 374
Kitaba Puanım: 5/5
Sıkılmadan defalarca kez okuduğum ender kitaplardan biridir, Bozulan Yeminler. Sevdiğim bölümlerin üzerinden yeniden geçmek, hafızayı tazelemek ya da en başa sarıp yeniden okumak en sevdiğim etkinliktir bu kitap için. Kurgusu, karakterleri, hissettirdiği duyguları ayrı ayrı severim..

Sabrina Jeffries kalemiyle tanışmama vesile olan serinin ikinci kitabı olsa da ilk kitabı okuduktan sonra seri içinde en sevdiğim kitap konumunda. Oliver için ayrı sempatim ve zaafım var. Elbette ki diğer kitaplarda güzel ve karakterleri okuru kendine bağlayan türden ama Oliver baya bir başka. Onu yeri ayrıdır bende.

Kızının ve damadının on dokuz yıl önceki trajik ölümünün izlerini üzerinde taşıyan beş torunu ile başa çıkmak durumunda kalan Hetty Plumtree dahiyane bir plan vardır. Torunlarının serserilik peşinde heba olmasına gönlü razı gelmeyecektir. Evlilik ültimatomu ile her bir torununu evli -aşık- çocuklu ve mutlu görmek istiyordur. Böylece sorumluluk sahibi yetişkin bireyler haline gelmeleri sonucunda rahat bir nefes alabilecektir.

Sharpe kardeşlerden;

Bir numarası Oliver; işlerinin başına geçmek yerine hovardalık ile zamanını tüketirken, kabare dansçılarla gününü gün ederken arta kalan zamanlarında da genelevlerden çıkmıyordu. Taa ki hayatının aşkı ile tanışana kadar. ❤

İki numarası Jarret; büyükannesinin işlerini devralarak sahibi oldukları bira fabrikasının başına geçmek yerine kumar masalarında vaktini harcıyordur. Kurnaz bir kumarbaz olarak kimi zaman kazanıyor ve çoğu zaman da kaybediyordu. Onun da hayatının aşkını bulduğunu bilerek içim rahat.

Üç numarası, ayrıca ilk kız çocuğu Minevra;  Sorumluluk sahibi bir leydi olmak yerine yetişkin gotik romans yazarıdır. . Bu, o döneme göre büyük skandal demekle eş değerde ve Minevra yazdığı kitapları kendi adıyla yayınlatıyor.

Dört numarası (kardeşlerin içinde belki de en uslanmaz olanı) Gabriel; dedikodu malzemesi olan aile adlarının itibarını korumak adına, tehlikeli fayton yarışlarıyla hayatını riske atmaktan çekinmiyordu. 

Beş numarası ve en küçükleri Celia, çok farklı işlere meyillidir. Sıradan leydiler gibi dikiş nakış, moda ya da danslar ilgisini pek çekmez. O daha çok, binicilile ya da atıcılık yapmakla ilgileniyordur.


Büyükanne Hetty torunlarını kendi hallerinde başına buyruk bırakmak yerine planını devreye sokar. Sharpe kardeşler ya bir yıl içerisinde evleneceklerdir ya da her biri yaşlı kadının mirasından mahrum kalacaktır.

Peki Sharpe kardeşlerin yaşlı kadının isteğine boyun eğerek kabul edecekleri mi vardı? Korkarım ki hayır.

Büyükannenin evlilik ültimatomuna cevap olarak, ufak bir oyuna soyunur bizim yakışıklı marki Oliver Sharpe. Oyunun sonunda yaptığı planı elinde patlayacağını öngöremez. Sonuçta aşk beklenmediktir.

Dokunaklı, kalbe dokunup ruha işleyen bir şeyler vardı bu kitapta, okurken insanın boğazında bir şeyler düğümleyiveriyor.

Gelelim hikayenin esas kızına.

Maria Butterfield, kendisi bir Amerikalı'dır. Memleketinden kalkıp Londra'ya gelmesinin sebebi haber alamadığı uzatmalı nişanlısını bulmaktır. Londra'ya kuzeni ile birlikte gelir. Aklında sadece nişanlısını bulmak ve eve geri dönmek vardır fakat umduğunun aksine kendini farklı bir konumda, zampara bir çapkının kollarında bulur. Elinde tuttuğu kılıçla Oliver Sharpe korkutmak yerine adamı eğlendirmiş ve istemeyerek de olsa hayatına girmiştir.

Maria'nın sadakati ve merhameti beni bir kez daha kendine bağlayıp sevdirmeyi başardı. Normalde kadın karakterlere karşı ille de bir antipati besleyecek bir yön davranış bulurdum ama Maria öyle değil. Öyle güzel yüreğe sahip ki gerçekten de yaşayıp benimle arkadaş olmasını isterdim.
Oliver ise zaten adama olan hayranlığım ve aşkım ortada. Çocukluğundan beri kalbinde büyüttüğü, içini kemiren suçluluk beni de beraberine katarak yedi bitirdi. Kendimi onun yerine koyduğumda ise o suçluluk duygusu boğazımı sıktı durdu. Yani öyle bir durumda sanırım ben de hayatım için aynı şeyleri (erkek olsaydım ve o dönemde yaşamış olsaydım) yapardım.

Freddy'de en az kuzeni kadar saf ve masum bir karakterdi. Yeni tanıdıkları adama olan inançları ve güvenleri beni şaşırtmış olsa da (herkese çok çabuk güvenilmemesi gerektiğini ve de çok güvenildiği takdirde o güven duyulan kişilerden de bir falso yenilebileceğini düşünürüm hep.) Aşırı sakar içinde ne varsa dışında olan bu arkadaşı da sevdim. Hatta kitaptaki en renkli karakterlerden biri o olduğunu söyleyebilirim.

Harika bir kaleme sahip Sabrina Jeffries, anlatımı şahane. Güçlü kurgusu, renkli karakterleri ve akıcı hikayesi ile sizi alıp uzak diyarlara götürebilecek kitaplar yazıyor. Hala yazar ve kitapları ile tanışmayan varsa şiddetle öneririm.
(Bu bahane ile serinin her kitabını okuduktan sonra yazarın bütün kitaplarını da okurum ben.)
Bir Prense Aşık Oldum ve Aşk Hırsızı'nın yazarı Sabrina Jeffries'ten 

Canlı, kıpır kıpır, çarpıcı, çok çekici... Library Journal
Bu roman, yazarın bütün yeteneğini sergilemesine olanak tanıyor: Zekâ dolu diyaloglar, akıllıca çizilmiş karakterler ve alev alev cinsel çekime sahip, birbirine son derece uygun başkahramanlar.Booklist 

On dokuz yıl önce meydana gelen trajik bir kaza Stoneville Markisi olan Oliver Sharpe'ın ailesinin yaşamlarına mal olur. Yakışıklı markinin hayatını bu olay ömrü boyunca etkiler ve onu skandallarla yaşayan pervasız bir adama dönüştürür.Büyükannesi Hetty, evlenmezse onu ve dört kardeşini aile mirasından mahrum bırakacağını söylediğinde ise, Oliver ona kendi tarzında karşılık vermeye karar verir. Şansına, Londra'da kayıp nişanlısını aramaya gelen Amerikalı bir güzel olan Maria Butterfield ile karşılaşır. Planı için kusursuz bir kadın bulduğunu düşünen Oliver'ın hesaba katmadığı tek şey ise, Maria'ya duyduğu şehvetle nasıl başa çıkacağı olacaktır.


Seri Sıralaması:
#1 Bozulan Yeminler / The Truth About Lord Stoneville
#2 Yatağımdaki Serseri / A Hellion in Her Bed
#3 Sır Gibi Sakladım / How to Woo a Reluctant Lady
#4 Vahşi Bir Lordun Kollarında / To Wed a Wild Lord
#5 Son Çarem / A Lady Never Surrenders
#6' Öyle Bir Geceydi Ki / Twas The Night After Christmas 


0 comments:

Yorum Gönder