Vahşi Bir Lordun Kollarında - Sabrina Jeffries | Kitap Yorumu


 Kitap Adı: Vahşi Bir Lordun Kollarında
Özgün Adı: To Wed a Wild Lord
Seri Sıralaması: Hellions of Halstead Hall #4
Yazar Adı: Sabrina Jeffries
Çeviri: Kübra Tekneci
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Baskı Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 373
Kitaba Puanım: 5/5
Yavaş yavaş sona yaklaşırken ve geçmiş ile alakalı düğümler çözülürken seriye veda edeceğim için şimdiden bir ayrılık havası sardı beni. Skandallarla geçen hayatlarının sonunda buldukları aşkları, büyükanne Hetty'in entrikaları, birbirinden renkli ve güçlü yan karakterleriyle keyif alabileceğiniz sizi eğlendiren bir seri Sharpe kardeşlerin hikayesi. Sondan bir önceki, dördüncü kitabı yazarın bütün kitaplarını almak pahasına bekletmiş ve kalemine olan özlemim sebebiyle en baştan başlamıştım ki iyi ki bunu akıl etmişim. Aslında vedalaşmak hoşuma gitmedi yine de yeniden okuyacağım için, eski dostlarımla kısa bir ayrılığa göz yumabilirim.

Vahşi Bir Lordun Kollarında yedi sene önce hangisinin ortaya attığı belirsiz bir iddianın sonucunda yarış esnasında yaşanan bir kazayla en yakın arkadaşının ölümüne sebep olan sonrasında da ‘Ölüm Meleği’ olarak anılan Gabriel Sharpe’ın hikayesi konu alınıyor. Yine bir yarış bitiminde, ölen arkadaşının kardeşi Virginia Waverly, herkesin duyabileceği şekilde bir sonraki yarış için meydan okumuştu (bknz Sır Gibi Sakladım kitabında). Birbiriyle bağlantılı bir seri olduğunu da küçük bir not olarak ekleyeyim.

Zaten kitabımız bu olayın bir ay sonrasında başlıyor.

Büyükanne Hetty’in evlilik üzerine yaptığı ültimatom hala devam ediyor ve sona kalan bekar iki kardeş de kendilerine bir eş bulmak zorunda. Tabi bunun için de geçmişte yaşanan olay yüzünden üzerlerindeki travmalardan kurtulup aşkı bulmaları lazım. Öte yandan da anne babalarının ölümünün ardında kalanları araştırmalarının sonucunda gerçeğe biraz daha yaklaşıyorlar ve ölümlerinin üzerindeki sır perdesi aralanıyor.

Gabe’nin kendine eş olarak Virginia’yı seçmiş olması Hetty'i zevkten dört köşe ederken kızın büyükbabası General Isaac için durum tam tersi. Roger’ın ölümünün nedeni olarak Gabe’i suçlarken Virginia’yı vermek onun için büyük bir kabus. Hoş, aşkın önüne kim geçebilmiş ki o geçsin...

Gabe için Virigina’yı seçmesinin birçok mantıklı sebebi var, mesela evlenmezse kardeşlerinin mirastan pay alamayacakları olması, evli olanların kendi hayatları var fakat küçük kız kardeşi hala büyükannesinin gözetiminde. Bir de evlenip bir eşe ihtiyacının olduğunu düşünüyor, elbette ki kadının cezbeden biri olması da bu düşünceyi tetikliyor. Ona aşık olduğunu keşfetmesi için de biraz teşfik alması gerekiyor, burada da eğlenceli bir kişiliğe sahip olan Devonmont Kontu Pierce Waverly devreye giriyor.  Virginia’nın abisinin ölümü sonrası gözüne perde gibi inen nefretten kurtulup aşka kavuşması biraz zor oluyor ama sonuç güzel şekilde bitiyor. Kimi yerde çok eğlenceli geçen olaylar, kimi yerde duygusal olarak okuru bozguna uğratıyor.


Diğer kardeşlerin evli mutlu hatta çocuk bekler hallerini okumak hayatlarından son derece memnun olduklarını görmek eski dostlarının seni ziyaret etmesi gibi bir durum, bu da oldukça hoşuma giden yeriydi. Yeni karakterlere de bayıldım. Özellikle Pierce, onun kitabına geçmek için sabırsızlanıyorum ve beşinci kitapta da olayların yönünü belirlemede -yine bir teşfik söz konusu olacağı aşikar- bir etkisinin olacağını düşünüyorum.

Gabe’in başına buyruk hallerinin de bir nedeninin olduğunu seziyordum ama kitabı okuduktan sonra artık eminim. Kendine aile içerisinde neşeli dışarı karşı da sert ve vurdumduymaz bir maske edindiğini görebiliyorum. Yarışlardaki başarısı, özellikle o tehlikeli yerde yaptığı yarışların sonucunda edindiği Ölüm Meleği imajının altında yatan nedeni okurken boğazımın düğümlendi söyleyebilirim. O nedenin altındaki duygusallığı, korkularını ve incinmişliğiyle karşılaşmak yüreğimi burktu ve inanılmaz etkileyiciydi.

Torunlarının yanı sıra ikinci baharının başlangıcını bu kitapta yapan Hetty için hala iyi duygular besliyor değilim. Zararsız yaşlı bir kadın değil asla. Tam bir dominant karaktere sahip bir kişilik ve o ne isterse etrafında olan kişilerin yaşamalarını o yönde yaşamasını arzu ediyor. Büyük bir yıkıma sebep olsa da bu huyundan vazgeçmiyor. Şans Sharpe kardeşlerden yana ki gerçek aşkı bularak hayatlarının yanlışını anneleri gibi yapmıyor.

Bu seriyi çok sevdiğimi daha önceki yorumlarda da ifade ettiğim gibi yeniden sözlerimi yineleyeceğim. Tür olarak historical seviyorsanız, Sabrina Jeffries'in kalemiyle mutlaka tanışmanız gerekiyor. Böylesi güzel bir seriden kimsenin mahrum kalmasını istemem. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Büyükannesinin ültimatomunu yerine getirmek isteyen Lord Gabriel Sharpe, kendisine çok ihtiyacı olduğunu sandığı hırçın bir kızın peşine düşer. Ve sonra durum tamamen tersine döner…

Gözü pek bir adam olan Gabe Sharpe'ın yaptığı her şey gibi, Virginia Waverly ile flört etmek de büyük bir oyundur. Erkek kardeşi Roger'ın Lord Gabriel'a karşı yarışırken ölmesinden beri, Virginia delidolu lordu kendi oyununda yenerek ondan intikam almak istemektedir. Ama Lord Gabriel'a kendisiyle yarışması için meydan okuduğunda, "Ölüm Meleği" olarak tanınan yakışıklı lord ona evlenme teklif ederek karşılık verir! Gabe, Virginia'nın maddi durumunun kötü olduğunun farkındadır - evlenip her ikisinin de sorunlarını ortadan kaldırmamaları için herhangi bir sebep görememektedir. Virginia onun teklifi karşısında dehşete düştüğünü söyler ama öpücüklerine verdiği karşılık hiç de öyle söylememektedir. İkisi Roger'ın ölümünün arkasındaki gerçeği ortaya çıkarmaya başlarken, Gabe risklerin en büyüğüne girerek cesur güzele tüm miraslardan daha değerli bir şey teklif eder: gerçek aşkı.

"Jeffries, Sharpe ailesi destanına güzel bir eklemede daha bulunuyor… Hızlı temposu, esprili diyalogları ve hayli etkileyici olan orijinal karakterleri Jeffries'in kitaplarını diğerlerinden ayırıyor. Elinizdeki kitap da, serinin eski hayranlarını memnun edeceği gibi bu destana bir sürü yeni hayran kazandırmaktan da geri kalmayacak."
Publishers Weekly

"Jeffries'in son derece eğlenceli olan Hellions of Halstead Hall serisine yaptığı bu son ekleme, içine bol bol tutku aşılanmış, tehlikeli entrikalarla çeşnilendirilmiş ve tam olması gerektiği kadar mizah öğesiyle kıvama getirilmiş harika bir spesiyalite." Booklist

***
Seri Sıralaması:
#1 Bozulan Yeminler / The Truth About Lord Stoneville
#2 Yatağımdaki Serseri / A Hellion in Her Bed
#3 Sır Gibi Sakladım / How to Woo a Reluctant Lady
#4 Vahşi Bir Lordun Kollarında / To Wed a Wild Lord
#5 Son Çarem / A Lady Never Surrenders
#6' Öyle Bir Geceydi Ki / Twas The Night After Christmas

0 comments:

Yorum Gönder