Sır Gibi Sakladım - Sabrina Jeffries | Kitap Yorumu


Kitap Adı: Sır Gibi Sakladım
Özgün Adı: How to Woo a Reluctant Lady
Seri Sıralaması: Hellions of Halstead Hall #3
Yazar Adı: Sabrina Jeffries
Çeviri: Selin Ceylan
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Baskı Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 416
Kitaba Puanım: 5/5
Tarihi aşk romanları ile o büyülü dünyanın kapılarını bana açan Sabrina Jeffries benim en sevdiğim historical yazarlar listemin ilk beşunde yer alan yazardır. Kurduğu kurgu dünyanın içerisine rahatlıkla girip yaşattığı duyguları derinlemesine hissediyorum.

Serinin üçüncü kitabı Sır Gibi Sakladım’da Sharpe kardeşlerden Minevra’ın hikayesini okuduk. Büyükannelerinin evlilik ültimatomuyla her bir kardeş evlenip mirastan hak almaları için zorunludur. Oliver evli mutlu ve çocuklu olma yolunu yarıladı, Jarret de öyle. Evli mutlu ve bebek bekliyorlar. Onları kitap boyu yeniden görmek hatta ağabey olarak kardeşleri üzerinde titremeleri sahip çıkmaları koruyup kollamaları ve o eğlenceli diyaloglar o kadar hoşuma gitti ki bayıldım.

Minevra Sharpe'yi diğer Lady'lerden ayıran özelliği gotik aşk romanları yazması. Büyükannesinin evlilik emrini geri çekmek işin hatta bunu kullanır. Yazdığı dergide evlenmek için bir ilan bırakır ve taliplerini bekleyeceğini not düşer. Amacı büyükannesini yıldırıp bu dayatmaya bir son vermesini sağlamaktır.

Çocukluk aşkı, hayatında tek sevdiği adam Giles Masters’ı beklemediği bir anda karşısında bulmasıyla aklında fikir belirir. Oliver’ın denediği evlilik oyununu bir de kendi oynamak ister. Aile üyelerinin sert bir şekilde karşı çıkacağı bir adayla evlenmeye diretmek büyükannesinin geri adım atmasını sağlayacağını düşünür. Ama evdeki hesap çarşıya uymaz.

Ortak bir geçmişten kalan hayati bir sır ikisini yan yana getirirken, kalpleri aşka teslim olacak mı?

Bu kitapta anne ve babasının ölümü hakkında yapılan araştırmalar biraz daha yol kat ediyor. Bir şeyleri birleştirip en baştan yeniden gözlemlemek için de Minevra Giles'ten yardım alıyor. Ve birlikte göl kenarında güzel vakit geçirmek için planlar yaparken ikilinin - daha çok Minevra’nın - istemediği şekilde sonuçlanacak. Saklanması gereken sırlar, insanlara gerçekten güvenilmesi gerektiğinin öğretildiği noktalarla kitap kusur bulamayacağım şekilde final oldu.

Kaleme aldığı kötü karakterin aslında Giles olduğunu birkaç kişi bilirken Oliver’ın ısrarla üzerine alınması ve karısı Maria’nın o olduğu yönündeki tatlı heyecanı öyle sevimliydi ki kapağı kapattığımda yüzümde kocaman bir gülümseme oluştu.

Minevra karakterine gereksiz yere antipati beslemişim ve neden yarım bıraktığım hakkında hiçbir fikrim yok ama kitabı bu kadar beğeneceğimi asla da tahmin etmezdim. Sıradaki kitap Gabe’yi anlatacak ama ben daha çok Celia Sharpe'ın hikayesini merak ediyorum. Çünkü düğüm onun kitabında çözülecek gibi.
Kitap dolu doluydu. Güveni, aile sıcaklığını, tutkuyu, sadakatı ve en önemlisini, aşkı, içinde barındırıyor. Henüz Sabrina Jeffries ile tanışmamışsanız çok şey kaçırıyor olabilirsiniz.
Kesinlikle tavsiye ederim ✋

Yakışıklıı bir hovarda Minerva'ya büyükannesinin ültimatomunu yerine getirmesi için kendisiyle evlenmeyi teklif ettiğinde, Sharpe ailesinin başına buyruk kızı, hem mirasını koruma altına alacak hem de bu yakışıklı adamın hayal gücünü harekete geçirecek kışkırtıcı bir karşı teklifte bulunur.

Leydi Minerva Sharpe, büyükannesinin taleplerinin önüne taş koyacak mükemmel bir plana sahiptir: bir hovardayla nişanlanmak! Kuşkusuz, büyükannesi bir çapkınla evlenmesine göz yummaktansa, evlilik şartına bağladığı mirasını serbest bırakacaktır. Peki Minerva'nın sözde koca adayı rolünü, yine kendisinin yazdığı popüler gotik romanlardaki yakışıklı casusa ilham vermiş olan vahşi avukat Giles Masters'tan daha iyi kim oynayabilir? On dokuzuncu yaş gününde Giles Masters'tan aldığı tutkulu öpücüğün anısı hâlâ dudaklarında olsa da, böyle bir hovardayla evlenmek şöyle dursun, ona gönlünü kaptırmak gibi bir niyeti bile yoktur. Ama hakkında çok az şey bildiği bu adam, aslında hükümet adına çalışan bir gizli ajandır. Minerva'nın anne babasının ölümlerinin ardındaki gizemi araştırmak için güç birliği yapmaya karar verdiklerinde, sahte nişanlılıkları da alev alev yanan bir tutku oyununa dönüşür. Minerva daha sonra Giles'ın gizli ikili yaşamını keşfederken, Giles da onun kalbine tekrar girebilmek için mesleğinin kurnaz numaralarının hepsini kullanmak zorunda kalır.

***

Seri Sıralaması:
#1 Bozulan Yeminler / The Truth About Lord Stoneville
#2 Yatağımdaki Serseri / A Hellion in Her Bed
#3 Sır Gibi Sakladım / How to Woo a Reluctant Lady
#4 Vahşi Bir Lordun Kollarında / To Wed a Wild Lord
#5 Son Çarem / A Lady Never Surrenders
#6' Öyle Bir Geceydi Ki / Twas The Night After Christmas

0 comments:

Yorum Gönder