Öyle Bir Geceydi Ki - Sabrina Jeffries | Kitap Yorumu


Kitap Adı: Öyle Bir Geceydi Ki
Özgün Adı: 'Twas the Night after Christmas
Seri Sıralaması: Hellions of Halstead Hall #6
Yazar Adı: Sabrina Jeffries
Çeviri: Zeynep Okan
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Baskı Yılı: 2014
Sayfa Sayısı: 384
Kitaba Puanım: 5/5
Kitap hakkında tahminlerim vardı fakat beni bu denli kendine bağlayacağını kestirememiştim. Hellions of Halstead Hall serisi içerisindeki yan karakterlerden en çok dikkatimi çeken Pierce Waverly’di. Onun hikâyesi için inanılmaz bir merak vardı ve merakımı giderdim.

Kitabın başında bizi, tatil için anne ve babasının onu almasını bekleyen küçük Pierce karşılıyor. Ağlamamak için direnen ama sonrasında birkaç damla gözyaşını döken, astım hastası o küçük çocuk uzanarak yüreğime dokundu. Hissettiği o yalnızlık öyle sardı ki beni, onunla birlikte acı çekerken buldum kendimi. 

Devonmont Kontu, Pierce Waverly’ın hayat karşısında aldığı en büyük ders sanırım adil olmayışını öğrenmiş olması.

Ebeveynleri tarafından terk edilmiş, uzak akrabalarıyla yaşamak için gönderilen Pierce, istenmediğini hissederek büyüyor. Yaşadığı bu sarsıcı olay karşısında şaşkın ve incinmiştir, çocukluğunu ailesinden uzakta geçen Pierce’in yetişkinliğini de umursamaz, sevgiden yoksun bir taş kalplilikle geçer. Kendini içkiye, kumara ve metreslerine verir, bir yandan da babasının ölümü sonrasında kendine hak kalan arazilerinin yönetimiyle uğraşır.

Bir gün annesinin refakatçisi, Bayan Camilla Stuart, ona bir mektup gönderir. Kont’a annesi hakkında biraz yanıltıcı bir mesaj ulaştırmıştır. Aldığı mektup sonrası Annesinin yanında soluğu alır ve bir aydınlanma yaşar. Annesi hiç hasta değildir. Bu yanıltıcı mektup için Pierce ne annesine ne de Camilla’ya gösterdiği kadar kızgın değildir. Sadece çocukken koparıldığı evinde bulunmak ona acı veriyordur.

Kontesin refakatçisi Camilla, şefkatli ve özverili bir kadındır. Anne ve oğulun arasındaki gergin ilişkiyi birbirlerine yabancılaşmasının nedenini de kurcalamadan edemez. Sadık bir çalışan olmasının yanında, söz konusu Pierce olunca merakına yeniliyor ve adamla inatlaşmadan duramıyor.


Kont’un geçmişi ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasında yardımı da dokunuyor. Anne oğulun aralarının yapmaya çalışmasının bir başka sebebi de, Camilla’nın yetimhanede büyümesi. Doğduğu anda terk edilmesinin acısını da yaşıyor. Ve Pierce’ye bir annesinin olduğunu, bunun için şikayet etmemesi gerektiğiyle ilgili sağlam nutuklar da atmışlığı var. Camilla dul bir kadın ve bir çocuğu var. Jasper kitaptaki en en en sevdiğim karakterdi. Böyle bıcır bıcır çocukları kitaplarda çok seviyorum.

Tutku dolu, neşeli, karakterlerin hazır cevaplıklarıyla eğlenceli bir kitaptı. Bazı yerlerde sizi gülümsetirken bazı yerler de kalbinizin kırılmasına sebep oluyordu ve boğazınızın daralmasına. Her ne kadar başlangıçta zorluklar olsa da, birbirlerine benzer acı ve yara izleriyle birbirini tamamlayan bir çiftti Pierce ve Camilla.

Annesinin davranışlarının nedenini öğrenince affedebiliyorsunuz ama babasına olan nefretiniz devam ediyor, bu kadar kötücül insanların varlığına kitaplarda da katlanamıyorum.

Sanırım kitap hakkında yapacağım gevezelik bu kadar. Şahane bir kitaptı. Yazarın kalemi zaten enfes, sorunsuz çeviri ile de kitaptan tat almanız son derece mümkün. Düzenleme konusunda birkaç yazım hatası -seri boyunca vardı- olsa da çok büyük şeyler değildi. Anlatım şahane, karakterler birbirinden daha güzel ve hikaye baş döndürüren cinsten... Eee daha ne olsun ama değil mi?

Seriyi bulma imkânınız varsa şayet mutlaka alın ve okuyun. Bir de bu kitabın bir başka seriye bağlantılı olduğunu fark ettim ve kim bilir Epsilon Yayınevi yazarın çıkmayan diğer kitaplarını ne zaman çıkaracak. Ümidim maalesef yok. Zira yayınevince konu beklenen yazarlar olunca özellikle kulakları sağır olası geliyor. 
“Lordum. Münasebetsizliğim için beni bağışlayın ama annenizin çok hasta olduğu konusunda sizi bilgilendirmem gerektiğini hissettim.
Çok geç olmadan onu görmek istiyorsanız, bir an önce buraya gelmelisiniz. Saygılarımla, Bayan CamillaStuart.”

Devonmont Kontu, Pierce Waverly, hayatını annesine düşman olarak geçirmişti. Ancak Leydi Devonmont’un yeni
refakatçisi Bayan CamillaStuart ona annesinin ciddi bir hastalıkla savaştığını söylediğinde, Pierce’ın eve geri dönmekten başka seçeneği kalmayacaktı.

Eve geldiğinde, bu sevimli dulun onu Noel için annesiyle barıştırmak amacıyla kandırdığını öğrenen
Pierce, “şartları” yerine getirilmezse gideceği tehdidine başvurmak zorundaydı.

Bir yandan Camilla’yı baştan çıkarmaya çalışır, diğer yandan da geçmişinin acı hatıralarıyla yüzleşirken,
Pierce kendi merhametinin sınırlarını keşfedecek ve aşkın en soğuk kışlarda bile alevlenebileceğini öğrenecekti.

Bu etkileyici, akıcı ve canlı hikâye birçok şaşırtıcı ve göz yaşartıcı konuyu birbirine bağlıyor.
PublishersWeekly

***
Seri Sıralaması:
#1 Bozulan Yeminler / The Truth About Lord Stoneville
#2 Yatağımdaki Serseri / A Hellion in Her Bed
#3 Sır Gibi Sakladım / How to Woo a Reluctant Lady
#4 Vahşi Bir Lordun Kollarında / To Wed a Wild Lord
#5 Son Çarem / A Lady Never Surrenders
#6' Öyle Bir Geceydi Ki / Twas The Night After Christmas

0 comments:

Yorum Gönder