Hayatını Yaşa, Chloe Brown - Talia Hibbert | Kitap Yorumu

 

Özgün Adı : Get A Life, Chloe Brown
Kitap Adı : Hayatını Yaşa, Chloe Brown
Yazar Adı : Talia Hibbert
Seri Bilgisi : The Brown sisters #1
Çevirmeni : Aslı Gizem Korkmaz
Sayfa Sayısı : 352
Yayınevi : Artemis Yayınları
Baskı Yılı : 2023
Kitaba Puanım : 4/5
Chloe Brown bir yandan kronik hastalıklarıyla mücadele ederken bir yandan da kendine seçtiği bir hedefi, planı ve listesi olan bir bilgisayar kurdu. Ölümle yüz yüze geldiği bir olaydan sonra dinginleri eline alarak kendine yedi maddelik bir “Hayatını Yaşa” listesi yaptı. İlk maddesini tamamladı bile; sonunda gösterişli aile malikânesinden taşındı. Sırada ne mi var?

• Bir gece dışarıda sarhoş olup eğlen.
• Bir motosiklete bin.
• Kamp yapmaya git.
• Anlamsız ama keyif veren bir ilişki yaşa.
• Sadece el bagajıyla dünyayı gez.
• Ve… kötü bir şey yap.

Ama size eşlik eden bir rehberiniz olsa bile kötü olmak o kadar da kolay değil. Chloe’nin bir öğretmene ihtiyacı var ve bu iş için doğru adamı tanıyor. Redford Morgan elinden her iş gelen, dövmeleri, motosikleti ve bin Hollywood ünlüsününkine bedel bir cazibesi olan bir adam. Ayrıca geceleri resim yapıp yeteneğini herkesten saklayan bir ressam. Chloe’ye kulak verin. Bazen tek ihtiyacınız olan bir listedir. Geçmişin hayaletlerinden kurtulmak, hayatınızı geri kazanmak ve aradığınız aşkı bulmak için… “Kesinlikle cezbedici.Mizahın, heyecanın, samimiyetin ve zekanın mükemmel dengesi. Her sayfasına bayıldım!”
-Helen Hoang, The Kiss Quotient’in USA TODAY çok satan yazarı
 
(Tanıtım Bülteninden)
Okuduğum satırlardan memnun kaldığım bir kitap yorumuyla sizlerleyim. Satırlardan taşan duygularla kalbi sızlatan, konu olan aşkla ruhu tazeleyen, insana yaşadığını hissettiren, yüzde öyle kolayca silinmeyecekbir gülümseme bırakan bir kitaptı Hayatını Yaşa, Chloe Brown.

Chloe yürüyüşe çıktığı bir gün her zaman ilerlediği yolda ölümle burun buruna gelir. Sarhoş bir sürücünün onu kıl payı geçerek biraz ilerisinde kalan dükkana girmesiyle büyük şok yaşar. Yaşadığı bu deneyimle aklı başına gelir, hayatta ertelediği ya da yapamam diye düşündüğü ne varsa bir liste hâline getirir. Ailesinin korumak için etrafına sardığı kozadan ayrılması, tek başına ayakları üzerinde durması için harekete geçer. Aldığı riskler, öngörülebilir hayatına değişiklik katmasını, eğlence getirmesini umar. Taşındığı yeni apartman dairesinde kendine yeni başlangıçlar yapacaktır. Bunu yaparken her karşılaşmalarında aralarındaki ateşin biraz daha harlandığı bir adam vardır, Redford Morgan.

Bir zamanların seçkin, ünlü ressamı Redford geçmişte kalması gerekenleri geride bırakmalıdır, hayatı boyunca aldığı yanlış kararların acısını hâlâ da çeker. Bir gün ansızın karşısına çıkan ve ilk bakışta hoşlanmadığı kadının kalbinin kapılarını zorlayacağını henüz bilmez. Kendini olacaklara hazır hissetmesi ise zaman alır. İkilinin karşılaşmaları, yanlış çıkarımlar yapmaları, birbirleri hakkında olumsuz düşüncelere kapılmaları kaçınılmaz olur.

Ama hayat sürprizlere gebedir, güzel bir detay eros görevi için ortaya çıkar. İkiliyi bir araya getirerek inşaa ettikleri önyargı duvarlarını yıkar,   ortak bir bağ kurmalarına yardımcı olur. Böylece aslında yanlış fikirlere kapılmış olduklarını fark ederler ve çatışma sona ererken kalıcı bir barış sağlanmış olur.

Listesini tamamlamak için Chloe'nin Red'e ihtiyacı olduğu gibi, bir ilhamlar içinde Red'in bizim kıza ihtiyacı olur. Bir anlaşma yaparlar, maddeler arasında olmayan yakınlaşmak ise *öhhö* bonustur, eh gerisini merak ettiyseniz o da kitapta.

Hastalığı sebebiyle yaşadığı güvensizlikleriyle baş etmek zorunda Chloe, aynı şekilde kendi iç meseleler geçmişler derken Red'in de ondan geri kalır yanı yok. Birbirlerine iyi gelmeleri, var olan yaraları sarmaları, merhem olmaları şifa olmaları öhhö yangın alev ateş saçmaları çokzeldi. Geçmişten taşınan ağır yükleri olan karakterlerle, kurdukları iletişimde tökezlenecekleri bariz belli. Bunu hissettirmeyi kısmen başarmış yazar. Chloe ve Red'in arasındaki o engelleri çok daha görmek istemedim değil. Yani ne bileyim daha içselleştirseydik. Aşkları aralarındaki elektrikleri hissetmemek mümkün değil. İkisinin arasındaki kimya ise cehennem gibi sıcaktı.

Bu romantik hikayeyi sevdim ama çifte ba-yıl-dım! Red faktörü tabi bende daha ağır bastı -şaşırmadık tabi kiii- Chloe'nin kız kardeşinin hikayesini de merak ediyorum. Umarım çok beklemez de hemen okuma fırsatımız olur. Ben yine hikayeye dahil olup içine girdim, daha uzun da olsun istedim ne bileyim ya sevdim işte. 🤭
Eee ufak bir uyarı -yorumun sonuna da uyarıyı saklamazsın be- yetişkin okur için olduğunu söyleyeyim. Ortalığı ataşe verecek anlar sahneler mecvuttu. 😏

Kısaca türü bu tarz konuları seviyorsaniz şans vererek okumanız gerekir diyorum ve köşeme çekiliyorum.


0 comments:

Yorum Gönder