Tomo-chan Is a Girl! | Anime Yorumu


Kategori  : TV
Kaynak : Manga
Adı  : Tomo-chan Is a Girl! /トモちゃんは女の子!
Anime Türü :  Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı : 13 / 13
Başlama Tarihi : 05 Ocak 2023
Bitiş Tarihi : 30 Mart 2023
Yaş Sınırı : PG-13 - 13 Yaş üstü
Yapımcı : Aniplex, Crunchyroll, INSPION Edge, Seikaisha
Stüdyo : Lay-duce
Bölüm Süresi : 23 dakika
MAL Puanı : 7,89/10
Puanım : 4/5

Çocukluk arkadaşları Tomo Aizawa ve Junichirou "Jun" Kubota, ister eğitim hayatı ister dışarıda ki hayatlarında eğlenceli bir gün geçirsin, her şeyi birlikte yaparlar. Herkes bu ikisinin ömür boyu en iyi arkadaş olduğunu düşünür. Tek sorun, erkek fatma Tomo'nun Jun'a aşık olması ama Jun'un onu bir erkek kardeş gibi görmesidir.

Lisenin ilk yılının başında Tomo, Jun'a duygularını itiraf eder. Ancak kaba tavırları ve yumruk atmaktan çekinmemesi Jun'un kalbini etkilemez. Bu konuda bir şey yapmazsa onun sevgisine kayıtsız kalacağını anlayan Tomo, Jun'a biraz akıl vermenin bir yolunu bulmalı ve gözlerini tam önünde olana açmalıdır.

Lisede aşklar bir başkadır, hele ki ilk aşk başa gelmişse o heyecan bambaşkadır. Kızımız Tomo, sert bir mizaca sahiptir ve çocukluğundan beri serbest büyüdüğü için kırsal olan her şey ona biraz yabancıdır. Mesela makyaj yapmak, topuklu ile gezmek onun mizacına hiç uymaz. O daha serseri serbest bir stile sahip olup epey güçlü, vurdu mu dağıtan herkesin de ürkerek baktığı biridir. Şikâyeti de var tabi bu durumdan, çocukluktan beri birlikte büyüdüğü ve hem çocukluk hem de ömürlük aşkı Jun'un ona bir kadın gibi davranıp yaklaşmasını onu kanka olarak değil de karşı cins olarak görmesini isteyen kızımızın, ben de bir kızım beni gör artık sinyali verdiği, 13 bölümden oluşan romantik komedinin dibini vurduğu eğlenceli keyifli zaman geçirtecek bir animeydi, Tomo-chan ve Onnanako!

Tomo, Jun'a onu sevdiğini söylediğinde, aldığı karşılık hepimizi heyecanlandırıp akabinde hüsrana sokan cevap ben de seni kanka olunca tabi hiç de hoş olmaz. Jun'un penceresinden bakıp olaylara verdiği reaksiyonların sebeplerini anime yargılayınca fark edebiliyoruz. Tomo onun için zirvede biri, ona hayran, çocukluğundan beri onun gibi yenilmez olmak istiyor ve kendini de buna şartlandırmış. Bunu yıkması ve onu kadın olaral görmeye başlamasıyla içinde yaşadığı çekişmeyi bocalamayı her birini her hareketinden anlıyoruz.

Jun'un kendi kafasında kurdukları ve oluşturduğu duvarları yıkarken yaşadığı o sancı bir yana, Tomo gerçekten hayran olunası bir karakter. Yaptığı savunma sporu sebebiyle çok güçlü o ayrı, içten samimi özverili arkadaşlarına karşı sevecen her hareketiyle her mimikleriyle tam hayatımda olmalı denilecek bir karakter. Hayal kırıklığına uğradığında ya da utandığında Jun'a vurması inanilmaz eğlenceli, aralarındaki o iletişim enerji çok iyiydi her seferinde beni güldürmeyi başardı.

Okulda bir kulübe dahil olmaları gerekiyor ve Tomo'nun da gücünden dolayı kız karete takımı yerine erkeklerkn takımına alınıyor. Takımın kaptanı Kousuke Misaki (sarışın eleman inanilmaz komedi bir karakter) Tomo ile arkadaş olup yakınlaşınca iki kişi bundan rahatsız olur. Jun ve Carol, Jun içten içe kıskanırken ve bunu kendine itiraf etmezken masum görünümlü ama zeki pofuduk Carol bariz şekilde deli gibi kıskanır. (Sarışın hatun cidden pofuduk çok minnoş ama tedirgin edici bir aurası var. Fenaaa) Bir de Misuzu var, bu kıza gram ısınamadım hiç de sevmedim. Ne rengi belli ne safı belli ne olduğu belli olmayan sözde ortalık toparlasın diye konmuş ama işe yaramaz denilerek karıştırsın o zaman denilen bir karakter. Tip olarak da hep aşina olunan bir yüz, benzeri ambiyansa sahip başka animelerde farklı isimle görünecek bir yüz. Bunla alakalı pek bir şey demek istemiyorum zira yaptıkları başlı başına spoiler onlar.

Tomo, Misuzu ve Jun'un çocukluk arkadaşı olduklarını da diyeyim. Tomo, kız gibi davranmak nasıl onu öğrenmek için arkadaşı Misuzu'dan fikir alır ve ohooo serüven başlar. Özetlersek -konunun etrafında çok dönüp benzer şeylerden bahsettim yine 🤭- erkek fatma Tomo'nun çocukluk arkadaşı Jun'a aşık oluşunu, elemanın onun farkına varırken yaşananları konu alan romantik komedi bir hikaye. Eksiklikleri vardı elbette yine de bir romantik komediden beklenen reaksiyonu veriyor ve eğlendiriyor. Tamamlanan animemiz 13 bölümden oluşuyor ve animeyi turkanime.co da izleyebilirsiniz. Şimdiden keyifli seyirler. 🥰


■■ FRAGMAN ■■









0 comments:

Yorum Gönder