Büyük Kavuşma - Meghan Qyinn | Kitap Yorumu


Özgün Adı : Büyük Kavuşma
Kitap Adı : The Reunion
Yazar Adı : Meghan Quinn
Çevirmeni : Zeynep Yurt
Sayfa Sayısı : 464
Yayınevi : Ren Kitap
Baskı Yılı : 2023
Kitaba Puanım : 4/5
Martin ve Peggy Chance aşkın bir ömür boyu sürmesi gerektiğine inanıyorlardı. Ellinci evlilik yıldönümleri yaklaşırken, üç yetişkin çocukları için güzel bir ilişki modeli oluşturduklarına inansalar da ne yazık ki bu pek işe yaramamıştı. Üç kardeş de kendi hayatlarında bir türlü aşkı bulamamıştı.

En büyükleri Ford, kendini işine adamış ve romantizme karşı dirençliydi… ya da öyle olduğunu iddia ediyordu diyelim. Ortanca çocuk Cooper, geçmişinden gelen, alıngan bir fırıncıyla yeniden bağlantı kurana kadar boşanmasını atlatamayacaktı. Ailenin bebeği Palmer, kendini her zaman yakışıklı bir kasaba aile doktorundan başka biriyle hayal etmiş, özgür ruhlu bir dünya gezginiydi.

Chance kardeşler, ebeveynleri için büyük bir yıldönümü partisi planlamak üzere bir araya geldiklerinde, romantik karışıklıklar, kardeş rekabetleri ve çocukluklarının kesin sonu ile başa çıkmak zorunda kalacaklardı.

(Tanıtım Bülteninden)
Meghan Quinn'den şimdiye kadar romantik komedi okuduk, bu kitapla birlikte  duygusal ve dokunaklı bir hikaye yelken açtık. Yine güldürdü tabi yine kalbe dokundu fakat bu sefer daha değişikti dokunuşu. Büyük Kavuşma  hassasiyet, duygusal karmaşıklıkla doludu. Aile olmanın önemi, zaman içinde yaşanan zorlukları, acı ve sevginin ortak deneyimini, insan olmanın derinlikleri sayfalara nakışlamış yazar ve biz okurlara sunduğu hikayeden keyif almayı sağlamış.

Anne ve babasının evliliğinin yıldönümünü kutlamak için bir araya gelen, görüşmeyen üç kardeşin ve onların partnerlerinin acılarını ve zaferlerini keşfederken altı farklı bakış açısı karşılıyor bizleri. Bu onların -ailenin- yeniden bir araya geldiği büyük buluşma. Ford, Cooper ve Palmer. Her birinin kendine özgü hikayeleri, kendi karakter yolculukları vardı ama genel olarak onları bir aile olarak görüyoruz.

Bu kadar çok bakış açısına sahip bir hikaye hakkında ne hissedeceğimden emin değildim. Kitabın içeriği ve çok sayıda karakter göz önüne aldığım zaman her birinin hikayesiyle gerçek anlamda bağlantı kuramayacağımdan endişelendim. Ama öyle olmadı, yazarın anlatımı hikayeye çekişi benim kitabı büyük bir keyifle okumamı sağladı. Karakterlerin her birinde bağlanacağım noktalar oldu, hepsinin parlayan bir anları vardı ve beni o ana alıp sakladı. Ford'un Larkin'le birlikte yolunu bulmasını okumak keyifliydi. Cooper için beklediğim Meghan mizahını hikayesine renk kattı. Sanırım okumayı en çok sevdiğim kişi o oldu. Ve son olarak en yürek burkan ve kalbimde yer edinen hikayesi olan Palmer var; karakterin yolculuğunda tüm duygulara hitap ediyordu.

Meghan Quinn bu kitabından diğer okuduğumuz iki kitabındaki haylazlıklar yoktu, o kuduruklu *bu kelime bence tam uyuyor* neşeli ve tuhaf derecede komik bir roman değildi. Ama bu diğer ikisinin gölgesinde asla kalmadı diyebilirim. Bir yazardan beklediğim her şey var hatunda, tek bir türe bir kalıba kendini sıkıştırıp bırakmıyor ve geliştiriyor kalemini kurgusunu. Daha dingin bir hava hakimdi kitapta, bu da başka bir güzellik katmıştı, ben seviyorum. 

En iyi ailelerin bile kendilerine sakladıkları vardır, hani herkes bilir. O kırılma noktaları, göğüs gerilen zorlukları ve verilen mücadeleleri... Sonuç olarak toplanıp bir bütünü oluşturur, hayatın bir parçası da budur. Kusurlar ve tamamı. Yazardan daha çok kitaplar okumayı isterim. Orijinal kapak olması detayı da beni çok mutlu etmişti. Çevirisinden edisyonuna kapağına bütün emekler için ayrıca da teşekkür ederim. Güzel, keyifli bir okumaydı.


0 comments:

Yorum Gönder