Düğün Gecesi - Sophie Jordan | Kitap Yorumu

 

Özgün Adı : Once Upon a Wedding Night
Kitap Adı : Düğün Gecesi
Yazar Adı : Sophei Jordan
Seri Bilgisi : The Derrings #1
Çevirmeni : Melek Öztürk
Sayfa Sayısı : 384
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Baskı Yılı : 2010
Kitaba Puanım : 5/5
Bir Pembe Yalan…

Leydi Meredith Brookshire, Oak Run'dan vazgeçemezdi. Aniden beş parasız ve kocasız kalmıştı. Keçileri kaçırmış babasıyla kız kurusu halasını da yanına alıp nereye gidecekti ki?

Bütün bunlar yetmezmiş gibi son Brookshire vârisi Nicholas Caulf ield, malikânenin kanunen kendisine ait olduğunu iddia edecekti.

Hem yakışıklı hem de küstah olan bu zorba adamın öldüğü sanılıyordu oysa. Meredith'in ailesini ve kendisini sokakta bulmamak için tek çıkış yolu vardı ve çevireceği dolap ya genç kadının kurtarıcısı olacak ya da sonunu getirecekti. Bu yolun sonunda kendini nefret ettiği adamın yatağında mı bulacaktı yoksa?

(Tanıtı Bülteninden)
Historical dendiğinde bende akan su durur, durmasa da durması gerektiğini bilir. Bu ay içinde okuma tercihimi Sophie Jordan'dan yana kullandım ve şimdiye kadar  okumadığım için kendime kızgınım. Bu kadar keyif alarak okuyacağımı tahmin etmezdim. Seriye de şahane bir başlangıç kitabı olduğunu söyleyebilirim.

Ağızdan çıkan her söz önemlidir vurgusunu yaparak yoruma başlamak isterim. Söylenen en ufak yalan başa çorap da ördürüyor ayağa bağ da... Şöyle ki Meredith bazı şeyler konusunda olmayan bir şey var dedi ve sonrası cümbüş.


Yakın zamanda dul kalan Meredith'in hikayesi böyle başladı. Kısacık süren evliliği henüz 'tamamlamamışken' bir de evinden olma korkusuyla başbaşa kaldı. Hayatını adadığı teyzesi ve hasta babasıyla birlikte taşrada yaşarken, kocasından kalan mülkün başka birine kalacağını öğrendi. Ortaya çıkan üvey bir kardeş her şeyin sahibi olacakken, Meredith çareyi yalan söylemekte buldu. Bu yalanın mimari ise teyzesi, tabi gerçekler er geç ortaya çıkar ve yalan da elinde patlar.

Meredith geleceğin belirsizliğinden korkuyordur, gidecek bir yerinin olmaması ile hileye başvurmuşken söylediği yalanla Nicholas'ın ona duyduğu güveni yerle bir eder. Peki sonları ne olmuştur?

Kitaba bayıldım, eğlendiğim bitmemesi için çaba sarf ettiğim bir kitap oldu. Her iki karaktere de bayıldım. Karakterlerin güvensizlik ve hoşlanmama konusunda kendi nedenleri, ona göre davranışları tutarlıydı. Birbirleriyle atışmaları, laf sokmaları aralarındaki elle tutulur enerji hoşuma gitti çünkü oldukça eğlenceliydi. Özellikle birbirlerinden ne kadar hoşlandıkları bu kadar açıkken, onların tuhaflıkları beni eğlendirmeye devam etti. Tabi bu durumu kendilerinin kabul etmesi epey zaman aldı. Genel olarak, tatmin edecek romantizm, akılda kalan güzel bir aşk romanı Düğün Gecesi.

0 comments:

Yorum Gönder