Destan - Özge Erkin || Okuma Etkinliği "Kitap Yorumu"

 Yazar: Özge Erkin
Yayınevi: Olimpos Yayınları
Sayfa: 440
Yıl: 2015
Kitaba Puanım: 4
Cehennemde yanmak da, cennete kavuşmak da yasak...
Bedeninin arafında sıkışıp kalmış, ruhu ikiye bölünmüş bir adam ve her iki yaralı ruha da şifa olacak bir kadın…
Ben Devran, Kaleminden satırlara aşk damlayan. Dününü bir avuç külle sonsuzluğa uğurlayan. Kalbinin atışını hiçe sayan, canı yanan yarasında tuz basan, yitik Devran
Ben Destan, Devran'ın bittiği yerden başlayan. Kalemi kırıp eline silah alan. Yarınını bir karış toprağa koyan. Kalbini söküp atan, can yakan, yaraları kanatan, acımasız Destan…
Aşk kurşun gibi; hedefi belli, hızı belli, izi belli. bir kere izini bıraktı mı ömrü belli...
(Tanıtım Bülteninden)




Yorumuma geçip içimi dökmeden önce, bu güzel kitabı beraber okuduğum arkadaşlarıma teşekkür edeyim başta. Çok cici bir etkinlik oldu. Ve Olimpos Yayınları'na da bize bu fırsatı verdikleri için teşekkür ederim ^_^
Özge Erkin’i Wattpad sitesinde Destan’ı yayınlarken tanımış ve kalemini çok beğenmiştim. Şiirsel anlatımıyla vurmuştu kalbimden. Ve kitap olmasını beklerken devam hikayelerini -en kısa zamanda kitap olması gerekiyor- okuyordum. Tabi kitap haberi geldi o esnada, ben bir mutlu, bir heyecanlı, ay anlatamam. En nihayetinde sayfalara bürünüp kitap kokusuyla evlerimizde, daha çok kalplerimizde aldı yerini.
Kitap olarak avuçlarımda tutmak zaten enfes bir duyguyken, kapağına da değinmeliyim. Başarılı bir çalışma olmuş. Zaten bu kitaba da bu kapaktan başkası yakışmazdı. Yapanın eline sağlık!
Romantizmi bol, hareketliliği kararında, aksiyonu tadında bir kitaptı Destan.
Yazarın ilk kitabını hala okuyabilmiş değilim fakat illa ki alıp okuyacağım.
Şiirsel anlatımı Özge Erkin kalemiyle tanışana kadar pek sevmezdim. Daha düz ve sakin anlatıma alışmışken romanlarda böylesi lezzetle karşılaşınca daha bir doyurdu ruhumu. Bam telimi yakalayıp kalbime dokundu. Anlatımıydı zaten beni benden alan, yoksa belinde silahı kabadayı tiplerden pek haz etmeyen ben, zor bitirirdim kitabı.
Kitabın konusuna gelecek olursam; kitabımızın kahramanı iki ruh haliyeti içerisinde bir adam. Edebiyat mezunu, şair Devran, babasından miras kalan manı ile eli kanlı Destan aynı bedenin iki farklı ruhu. Gözbebeklerinde dikili üç mezar taşıyla ömrünü geçiren adam. Karısı, kızı ve babası pusuya düşürülüp öldürülmüş. Bizim şair de yakıp yıktığı İstanbul ile ‘Destan’ oluvermiş. Ruhu karanlık, gözleri gölgeli bir adam olmuş Devran.
Efsun babasının vasiyetiyle şirket yönetimine el atarak, boğucu iş hayatından biraz uzaklaşmak için gittiği dağ evinde Devran ile kesişir yolları. Karşılaştıkları ilk anda anlar Efsun, aşık olduğunun.
Kendinden bile vazgeçen bir adamı; yüreğinin yarasıyla, geçmişin acısı sever... Ruhunun kayıp yarısını tamamlamayı aklına koyan Efsun, can olmak ister Devran’a.

Devran, başta kadına inanmadı. Hatta kalbini kırmaktan çekinmedi. Güldü, görmezden geldi, kaçtı. Ama aşka en nihayetinde yakalandı. Efsun’un deli cesareti, kara gözleri, şair ruhlu destanlar yazan Devran’ın yaralı ruhuna iyi gelecekti. Zor bir sınava tabi tutuldu her ikisi. Tam mükafatını aldık derken karanlık gölgeler yine peşlerindeydi.

Bu kitap tamamen aşk romanı değil. Daha derinlemesine hisler olan ortaya karışık bir roman. Acılar, kaybedişler, korkular var. Dramı, aksiyonu, heyecanı, romantizmi çok. Vurdulu kırdılı sahneler pek içimi açmasa da naif Devran’ın
sert Destan’a dönüşmesini sevmesemde -aslında böyle adamlardan ürküyorum ben- kitabı çok beğendim.

En sevdiğim Efsun oldu. Onun aşka kafa tutuşu, cesareti, boyun eğmemesi hoşuma gitti. Pes etmek nedir bilmemesi, Devran’ın Destan olup ürkütücü oluşunu umursamayıp aşkı için savaşması benden takdirleri topladı. Ve keşke dedim içimden, ben de bir parça cesur olsaydım.

Bu kitap okuyanı tatmin eden, kalbe dokunup göz dolduran, gülümsetmeyi başararak gözden yaş akıtan, tadını damağında bırakan cinsten bir kitaptı.
Ben beğendim. Tabi hoşuma gitmeyen kavga ölüm vs olsa da kitap geneline bakınca, karakterlerin ruhununa bulanınca sevebileceğiniz bir kitapla karşı karşıya geleceğinizi söylemeliyim. Fazla ipucu vermeden, kitabı anlatmadan yorumuma nokta koyayım.
Yazarın eline emeğine sağlık.
Keyifli okumalar.



0 comments:

Yorum Gönder