Gecenin Rengi - Eda Yıldırım | Kitap Yorumu


Kitap Adı : Gecenin Rengi 
Yazar Adı : Eda Yıldırım
Sayfa Sayısı : 440
Yayınevi : Nemesis Kitap
Baskı Yılı : 2023
Kitaba Puanım : 5/5
Mutlu bir evliliği olan Duru, kocasıyla geçirdiği trafik kazasında bebeğini kaybeder. Kaybının ardından psikolojik sorunlarla boğuşan genç kadın, hayatında birtakım değişiklikler fark ettiğini iddia ediyordur. Ona göre, kazadan sonra hastanede uyandığında yanında olan adam, kocası değildir. Her ne kadar onun gibi görünüp onun gibi davransa da evinde kalan adamın bir başkası olduğu fikriyle boğuşan genç kadına Capgras Sendromu tanısı konur.

Duru ise bu durumun psikolojik bir sorundan ibaret olmadığını düşünüyordur. Evindeki adamın gerçek kimliğini açığa çıkarmak adına hem zihniyle hem de tıp literatürüyle bir savaşa girer. Etrafı ailesi de dahil olmak üzere ona inanmayan insanlarla çevrilmişken bir doktordan yardım ister.

(Tanıtım Bülteninden)
Zar zor toparlanacağınız kaza sonrasında hayatınızda olan insan için hiç şüphe duydunuz mu? Sorunun cevabı ne derseniz, kulak verin bana a dostlar.

Duru için hayatı öyle bir nokta da duruyor ki soluğunuzu tutup olayları takip ederken buluyorsunuz kendinizi. Yazarımız öyle bir konuyu ele almış ki, gizemi bol gerilimi ensemizde hissediyoruz okurken satırları. Acabalar sürekli kafamızda dolaşıyor Duru gibi. Yanılma payı var mı, haksız mı ki, geçirdiği kazadan kalma travma mı yoksa diye diye her bölümde artan heyecanla ilerliyor sayfalar.

Karakterimizin mutlu giden evliliği vardı, kocasınaysa aşıktı. Geçirdiği o kaza sonrası her şey birden değişti. Severek evlendiği kocası, yanında duran kocası bir değildi. Sadece Duru'nun fark edebileceği ufak detaylar onu bu düşünceye itti, peşine düştü. Başına geleceklerden habersiz gerçeği öğrenmeye koyuldu. Neler oldu, bu süreçte ona inanan yardım edenler var mıydı yoksa kadıncağız tek başına mı mücadele etti derseniz, öğrenmek için yapmanız gereken kitabı edinip okumak. Tüm soruların cevapları kitapta saklı.


Gerçeklik neydi hangisiydi ikilemi yaşayan Duru'nun yalnızlığı, başa çıkamayacağını anladığında doktora başvurarak yaşadıklarının psikolojik bir çıkarımı olma seçeneğinin peşine düşmesi, çıkan sonuçla olası belirtilerin onu Capgras sendromu götürmesi ile hastalık hakkında bilgilerin eklenmesi kitapta en ilgimi çeken kısmıydı. Hastalıkla alakalı bilgiler, kurguya yedirilen detaylar her biri kitabı destekleyen daha güçlü kılan etkenlerdi. O merak etme duygusu hiç dinmedi, sorgulama şüphe sonuca varmaya çabalama korku her duygu okur olarak satırlardan geçti. Gecenin Rengi karakterleri kurgusu hikayesi beni tatmin edecek her unsura sahipti.

Duru'yu ve hikayesini merak edin bence, kitabı alıp da okuyun hatta. Ve şunu da demek istiyorum ki bu kitabı tv karşısında izlemek de isterim. Zira çok hoşuma gitti, ekran başından kaldırmayacak bir kurguya sahip çünkü. Efendim uzun lafın kısası okuyun okutun derim ben.

Tavsiye etmesi benden, okuması sizden. 💋


0 comments:

Yorum Gönder