Saklı - Raven Kennedy | Kitap Yorumu


Özgün Adı : Glint
Kitap Adı : Saklı
Yazar Adı : Raven Kennedy
Seri Bilgisi : The Plated Prisoner #2
Çevirmeni : Büşra Tekin
Sayfa Sayısı : 416
Yayınevi : Ren Kitap
Baskı Yılı : 2023
Kitaba Puanım : 5/5
On yıl boyunca Kral Midas’ın altın sarayının İçinde yaldızlı bir kafeste yaşadım. Ama bir gece, her şeyi değiştirdi. Dördüncü Krallık ordusunun tutsağıyken, buradan tek parça hâlinde nasıl kurtulacağımdan emin değilim. Bir savaşa İlerliyorlar ve alevleri söndürecek ya da savaşın kıvılcımı olacak pazarlık kozu benim.

Kral Midas'ın hikâyesinden esinlenen bu baştan çıkarıcı sihir dünyasına geri dönüyoruz. Her şeyin her zaman göründüğü gibi olmadığı ve sırların altından daha değerli olabileceği Orea diyarında kendinizi kaptırmaya hazır olun.
(Tanıtım Bülteninden)
Altın tozuna bulunan bu masala dahil olup hâlâ okumayan kaldı mı? Altın Tutsak serisi, ikinci kitabı Saklı ile kaldığı yerden değil arkadaşlar, alev ateş yandığı yerden devam ediyor. Ama öyle böyle devam etmiyor değil.

İlk kitap sonlarında kızımız kendini tutulduğu altın krallıktan başka bir tutsaklıkta buluyor. Tabi bu tutsaklık Midas'ın yanındaki gönüllü tutsaklıktan uzak, korkuyu yeniden iliklerine kadar yaşadığı zorunlu bir tutsaklık. Bu sefer herkes tarafından korkulan komutanın esiri Auren ve onun tutsağıyken kendini tetikte hissediyor. Komutan Rip, bir başka adam. Ordusunun saygısını takdirini kazanmış bir bey kendisi ki korkulacak kadar da tehlikeli. Dikenlere sahip beyimiz son derece güçlü. *mecaz anlamda bahsetmiyorum dikeni ama spoiler de vermiyorum detaylandırarak merak eden seriyi okusun!*

Bir zaman sonra komutan Rip, bizim kıza esir düşen semerleri ziyaret etmesine izin veriyor, ordusunda dolaşmasına ses etmiyor. Elbetteki kaçarsa başına neler gelecek biliyor fakat ona tanınan özgürlüğü şaşırarak kabul ederken sınırlı gezintilerine devam ediyor. Sadece gezinti ile kalmıyor, askerlerle konuşuyor, şifacısından aşçısına yüzbaşı hatuna kadar arkadaşlık olmasa da iletişim kurmasına izin veriliyor. Tabi bu eyleminin altında yatan nedeni elbette ki sadakatle bağlı olduğu Kral Midas'a haber uçurabilmek ama sandığı kadar hiçbir şey kolay değil.

Auren'i ikileme düşüren gerçekler de vardır, mesela korkulan komutanın bahsedildiği kadar gaddar olmayışı bunun bir dedikodu ile başlayan çığ oluşunu tesadüfen karıştığı bir durumla öğrenmesi gibi. *sekmez bu durum arkadaşlar, esas kızımız kalabalık bir kavga görür ufak ve velet dayak yer sanar ama eğitim olduğunu görür vs vs, tarihi aşk okurlarının benzeri sahneye hakim olduğunu burada belirtmek isterim, okuması en keyifli ve güldüğüm sahnedir.* Sonra işte söylentiyle yayıldığı gibi ne kadar zalimler ne insanları kullanıyorlar ve istismar ediyorlar ne de hiç düşünmeden onları öldürüyorlar.

Kampta kurduğu ilişkilerle sevgi kalbine oturup onu sarınca da kızımız kendini suçlu bile hissediyor. Şifacı Hojat'ın kibarlığı, aşçı Keg'in samimiyeti, asker olan Osrik, Judd ve Lu'nun şakacı yaklaşımları olsun ve başlı başına afeti devran olan esas karakterimiz Komutan Rip! Kalbimi çaldılar a dostlar imdat! Auren kadar ben de şaşkınım ben de ay noluyor noluyor diyerek aşık olduk ve öhhom O SON NEDİR LAN! O SON NE DEMEKTİR DOSTLARIM.


Tamam sakinim, genele bakarak şunu söylemem gerekir ki, manipülatif Midas yerine Rip favorim Auren için. En azından biri kendini fark et kendini gizleme diyebiliyor. Onun haricinde Auren'i kışkırtmasına *köşeye sıkıştırıp kendinin farkına varlarında yardım ettiğini düşünüyorum* Rip beycim tişikkirlir, yani artık kendini kabul ederek kızım sessiz kalmıyor. Bir de Midas'ın kraliçesi olan Malina var, açıkçası şunu demek istiyorum. Su adama şu kadar hatunlar deli oluyor divaneler vs falan da gözün kör olsun diyesim geliyor. Doyumsuz şerefsiz 😑 Semerlerden tut bizim kıza kraliçeye her kraliçeye, her biri adama fazla yemin ederim. Neyse konumuz o değil.

Auren, bir seçim yapmak zorunda kalır ve bunun sonucunda öğreneceği gerçekle şok olur. Serinin en nefes kesen en eğlendiren enleri yaşatan Saklı kitabına veda ederken yazarın hayal dünyasına hayran kaldığımı söylemek isterim. Benim favorim Raven, yürü kızım ne yazsan okunur yemin ederim. Öyle bir hayal gücü öyle bir kurgu!!

Devam kitapları hakkında aşırı heyecanlıyım, neler olacak nasıl devam edecek üçüncü kitapta ne kadar nefessiz okuycaz sayfaları neler yaşatacak yazar bize meraktayım. Tabi ki kapaktan çeviriden düzeltiden her şeye, ilmek ilmek işlenen emekler için emeği geçen herkese teşekkürler. 💐

SERİYİ TAVSİYE EDİYORUM TABİ Kİ, TÜRÜ SEVİYOR KARANLIK HİKAYELERİ OKUMAKTAN HOŞLANIYORSANIZ MUTLAKA OKUMANIZ GEREK.

Eee, tavsiye etmek benden, okuması sizden. 💋

☆☆☆

The Plated Prisoner Series / Altın Tutsak Serisi;
#2 Glint / Saklı
#3 Gleam
#4 Glow
#5 Gold
#6 Goldfinch

0 comments:

Yorum Gönder