Sır Sepeti - Büşra Şahin | Kitap Yorumu


Kitap Adı : Sır Sepeti
Yazar Adı : Büşra Şahin
Sayfa Sayısı : 200
Yayınevi : Otantik Kitap
Baskı Yılı : 2023
Kitaba Puanım : 5/5
“İnsanlar DM kutumu dolduruyor, sırlarını anlatarak rahatlıyorlar çünkü ben hiç kimseyim.
Sosyal medyadaki anonim hesaplardan sadece biriyim ama insanların işine gelirim.”

Beril’in hayatı sırlarla doluydu. Kendi sırları, arkadaşlarının sırları ve hiç tanımadığı insanların sırları.

Sepet adını verdiği bir hesapta bu sırlarla oynardı ve bir gün katilin biri peşine takıldı.
Sır yok, paylaşım yok, sepet yok.
Bunlar katilin uyarılarıydı.
Beril kulak asmadı.
Ama kulak asmalıydı.

Beril’in geçmişi, masumluğunu yitiren tüm sırlarıyla birlikte çok geçmeden ortalığa saçılacaktı.
 
Göldeki Ev serisiyle korku edebiyatına yeni bir soluk getiren Büşra Şahin bir gerilim romanıyla dönüyor. Sırların sepete atıldığı bu sanal dünyada, gerçekler bile alışılmışın dışında.

(Tanıtım Bülteninden)
Sırrınız var mı?
Herkesin vardır. Kimi hayati bir öneme sahiptir belki, kimi de sadece kendiyle ilgilidir. Her insanın derine saklamayı tercih ettiği sırları vardır. Sır Sepeti'nin de öyleydi, sakladığı sırlar vardır. Neydi ne değildi bundan bahsetmeyeceğim elbette, onu öğrenmek ise elinizde.

Sosyal medyada popüler bir uygulama, ve orada bir hesap. @sirsepeti insanlar ona sakladıkları sırları anonim olarak paylaşmasını istiyor. İsim yok cisim yok, olayda farazi bir betimleme, o kadar sadece... Sonra bir gün dm kutusundaki ona anlatılan sırları yorumlayan sepete biri musallat oldu. Dedi ki kes artık şu işi, sır paylaşırsan başına iş olurum. Bizim sepet başta blöf sandı fakat ilerleyen zamanda işler çığırından çıktı. @sepetkatili hikayenin ana kahramanı oldu çıktı! O kimdi ve sepetten ne istiyordu, amacı masum olmaktan uzak tehditkâr bir hâl alıyordu. Geçmiş kurcalandıkça birçok şey döküldü. Çoğu hayal kırıklıkları oldu.

Kitapta yazar bize sosyal medyanın kullanımında insanların doğru ya da yanlış adımlarında neler olabileceğinden ufak kesitlerle de sunmuştu. Ama asıl dokunduğu yer çok içime oturdu. Bir insanın kişiliği çocukluğunda oluşur. İyi bir yetişkin hâline gelmesi yeterli ilgi ve sevgiyle gerçekleşir. Ailenin ilgisi ve sevgisinin önemine ışık tutuyor kısacık kitapla ve bu çok güzeldi. Bir da Şahıs S için içimde habis duygular var, sövgülerimle! Şahıs A ne boklar yemiş olsa da her anda her zamanda Şahıs B için orada olacak olması takdire şayandı yine de senin de ben gelmişini geçmişini dncncnfn

Özetle, kısacık bu kitap sayfalar dolusu olmalıydı -yazara çemkirmek istemiyorum ama özelden hakkımı kullanacağım fbfnfnf- ya da bu kitabın dizisi filmi bir şahsi olmalı. Büşra'yı takdir ettiğim bir konu var ki, kitaplarındaki konu seçimleri, genele vurunca daha önce pek karşılaşılmış konu olmuyor. Korku türüne Türk mitolojisi eklemesi hoştu, gizem türünde de anlattıkları çok hoşuma gitti. Bu yolda ilerlerse iyi yerlerde onu görmeye devam edeceğiz.

Bu arada, Sır Sepeti sana anlatmam gereken bir konu hatta yardım etmen olay var! Dm lütfen 🤭


0 comments:

Yorum Gönder