Kağıt Prenses | Erin Watt | Kitap Yorumu


Yazar Adı: Erin Watt
Kitap Adı:  Kağıt Prenses 
Özgün Adı: Paper Princess
Seri Sıralaması: The Royals #1
Baskı Yılı: 2021
Sayfa Sayısı: 320
Yayınevi: Yabancı Yayınları 
Kitaba Puanım: 4/5
《Benimle dalga mı geçiyorsun?》Kitap boyu ağzımdan düşmeyen şaşırma cümlem kesinlikle buydu. Çünkü en başından en sonuna kadar Kağıt Prenses ile Royaller kesinlikle bizinle dalga geçiyorlardı.

Şimdi eğri oturup doğru konuşasım hiç yok, baştan söyleyeyim. Royaller için mantığı devre dışı bırakıyor, romantik hayaller bulutuna sarılıyor ve okuduğum kitaptan keyif almaya bakıyorum dostlarım. Yoksa parmağımı sanki pirizde unutmuşum gibi saçlarım tel tel ayrılarak ertafı çarpacak şekilde elektirik dağıtırdım, kuşkusuz. Neyse ki pamuk şeker kıvamında bir ruh halinde okudum. 🤭

Konunun klişe ve karakterlerin bilindik tipler olduğunu söyleyeyim. Tabi bu okurken en sevdiğim yanı da oldu kitabın. Olanları olacakları tahmin ediyor, ona göre tepki vererek keyifle okumaya devam ediyorsunuz. Açıp izleyeceğiniz herhangi bir gençlik dizisi ya da filmi üç aşağı beş yukarı benzer kurguya sahip olduğunu görürsünüz. Bundandır ki bildik sular, tehlikesiz ve güvenlidir. Bence tabi.


Duygular ve düşünceler çetin bir dövüş halindeyken okurken zihnimde beliren bir soru oldu. Bunca kötü eylemine katı tavrına rağmen Reed'i kabul etmemi sağlayan şey tam olarak neydi? Sanırım sevgiye aç oluşu kalbimin derinliklerine sızıp beni yakaladı. Takıntılı ve sevgiyi çocuklarına çok gören anne, sürekli iş kovalayan ve sadakat konusunda mimli bir baba, iletişim konusunda sorunları olan kardeşleri ile kendini yalnız hissederek etrafa karşı sert olması muhtemel kaçınılmaz olandı. Bir de babası bir gün üstü başı dağınık, geçmişi epey karışık olan Ella'yı kolundan tutup evlerjne getirerek "artık bizimle yaşayacak" dedikten sonra, zaren sevgi krıntısı göremediği babasından daha da uzaklaşmanın verdiği öfkeyle daha da "çirkin"leşecek. Ha yaptıkları asla doğru değil, sağlam bir dayak istiyor diyeceğim de ağzını burnunu dağıtıp eve geldiği de var. Her neyse.

Ella ise sanırım okuduğum en karmaşık hisler bırakan karakter. Dıştan gelen her darbeye hazır ve asla korkmuyor dimdik duruyor, içten ise paramparça. Gençken annesi ile babası kısa süreli bir gönül macerası yaşar ve babası sırra kadem basar. Annesinden başka kimsesi yoktur. Bir zaman sonra hayatta tek kaldığında ise hayatını değiştiren kişi ortaya çıkar. Babasını tanıdığını söyleyen Callum Royal onu kendi evine götürmeyi teklif eder, bir sene yanında kalarak okulunu okumasından başka bir istediği yoktur. Evde yaşayanlardan bahsetmeden Ella'yı önlerine atar.

Gideon, Reed, Easton, ikizler Sawyer&Sebastian. Royaller, onları dengeleyen bir arada tutan güç babaları Callum. Bu ışıltılı ayrıcalık ve zenginlik dünyasına ayak uydurmaya çalışan Ella, Reed ile arasındaki güç dengesinin değişeceğinden habersizdi. Ella ödün vermez güçle duran Aslan'ın ininde canlı kalabilecek miydi? Hem akıl sağlığını hem de kalbini koruyabilecek miydi? Dahası onlarla nasıl baş edecekti?

Beklentiniz nazik bir aşk hikayesi ya da nahif bir romantizm ise umduğunuzu bulamazsınız. Reed, en iyi durumda bile düpedüz aşağılık ve dayanılmaz biri olabilir, çileden çıkarırken ondan nezaket beklemek... Bak işte bu ona uymuyor. 🤭 Kitabın çevirisini çok sevdim, duraklatmadan dönüp bir önceki sayfaya baktırmadan okuttu. Kapak zaten en başta da dedim, serinin en iyi kapakları bizde! Bunun için Yabancı Yayınları'na teşekkür ederim. Uzun lafın kısası düşünmeden salt eğlenme için bir oturuşta okunup bitirilebilecek bir kitap.
Kitabı okumanızı isterim elbette, alın da derim açık yüreklilikle. Bu tarz kitaplardan keyif alıyor, bana değişiklik olsun iyi gelir derseniz, kesinlikle öneririm.
Royal Ailesi seni mahvedecek.

Ella Harper ne olursa olsun hayatta kalmayı başarırdı. Tüm hayatını annesinin peşinde oradan oraya sürüklenerek ve bir gün bu çamurun içinden çıkacağını umarak geçirmişti. Annesinin ani ölümüyle ise artık yapayalnızdı. Ta ki Callum Royal birden ortaya çıkana kadar.

Ella'yı özel okullar, malikâneler ve ondan nefret eden beş erkek kardeş bekliyordu. Hepsi birbirinden çekici ve zalim olsa da, ondan kurtulmak için her şeyi yapabilecek olan Reed Royal'la boy ölçüşemezlerdi. Ella'nın oraya ait olmadığını düşünen Reed belki de haksız sayılmazdı.

Zenginlik, ölçüsüzlük, aldatma ve her kapının ardında başka bir günahla, Ella Royal Malikânesi'nde tutunmak istiyorsa önce kendi yolunu bulmak zorundaydı.

New York Times ve USA Today Çoksatanı

"Yetişkin romantik romanlarını aratmayan kurgusuyla, Gossip Girl seven gençlerin tam da aradıkları kan." -Kirkus

"Ella ve Reed hakkında daha fazlasını okumak için sabırsızlanıyorum." -Rachel Blaufeld

"Yoğun, akıldan çıkmayan ve çok ateşli. Mutlaka okumalısınız." -Emma Chace

"Keskin bir kalemden çıkma karakterler ve şok edici son sayfalarıyla elinizden bırakamayacağınız bir roman!" -Rockstars of Romance

"Devam kitabını nasıl beklerim bilemiyorum!" -Kristen Krantz
(Tanıtım Bülteninden)


0 comments:

Yorum Gönder