Gece Fısıltıları - Judith McNaught | Kitap Yorumu


Yazar Adı: Judith McNaught 
Kitap Adı: Gece Fısıltıları
Özgün Adı: Night Whispers
Seri Sıralaması: Second Opportunities #3
Baskı Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 397
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Kitaba Puanım: 5/5
Judith McNaught en sevdiğim yazarlardan biridir benim. Hani ne yazarsa yazsın severek okuyacağım bir yazardır ve tüm kitaplarına sahibim. Gece Fısıltıları kitabını da ayrı bir severim.

Ana karakterimiz Sloan Reynolds polistir. Herkes tarafından sevilen Sloan hem güzeldir hem akıllıdır hem de kendine güveni tamdır. Karakterimizin ebeveynleri henüz çocukken ayrılmış ve babası kız kardeşini seçip yanına alırken, bizim kız da annesi ile birlikte büyümüş. Yetişkin olduğunda, kimseye ihtiyacının olmadığı bir yaşta babasının onu tanıyacağı tutuyor. Daha doğrusu büyükannesinin isteği doğrultusunda şimdiye kadar bir kez olsun aramayan babası, kız kardeşini de bahane ederek Sloan'ı Palm Beach'teki yaşadıkları malikâneye davet ediyorlar. Başta gitmek istemeyen kızımızı annesi ikna eder, gitme kararında etkili olan bir başka isim daha vardır; FBI ajanı olan Paul Richardson. Aldıkları davada önemli bir araştırma yapacaklardır ve görevlidir.

Sloan, babası ve ailesinin yaşadığı yere Palm Beach'e gider, orada ummayacağı bir kazancı olur, aşk. Masalardaki gibi karşısına çıkan "Beyaz Atlı Prens" kalbini çalar. Sloan aşk ile sarmalayıp yanarken içini kemiren ikilemler arasında da kalacaktır. Noah onun ebedi aşkıdır ama ya şüpheleri doğrultusundaki kişi de oysa? Sorular ve cevaplar kitapta.


Kitaba karşı olan sevgim ve tutkum kapak ile konunun uyumsuzluğunu dillendirmeyeceğim anlamına gelmez. Kurban olduklarım, alakasız kapaklar yapmak yerine gökyüzünün resmini kapağa koyun, zaten yazarın kalemine aşığız, biz her türlü alıp okuruz. Günümüz kurgusu bir kitaba tarihi aşk izlenimi veren kapak nedir. 🤦🏻‍♀️Bir de zahmet olacak ama baskı yenileseniz mi? Hani merak edip almak isteyen oluyor da.
Kitapta yüzeysel işlenen bir çift vardı, ajan Paul ile bizim kızın kardeşi Paris. Onlar için bir kitap var mı, dilimize çevrilir mi diye hiç bakmadım, hayal kırıklığı olmasın diye. Uzun lafın kısası, yazarın tüm kitaplarını şiddetle öneririm. Bulup almanıza değecek bir kalem.
Küçük ve sakin bir kasabada polis olan Sloan Reynolds, güzel, akıllı, kendine güvenen ve herkesin sevdiği bir genç kadındır. Hiç ummadığı bir anda, otuz yıldır onu hiç aramamış olan babası, genç kızı Palm Beach'e davet eder. Sloan kırgın olduğu babasını görmeye hiç hevesli olmadığı için gitmek istemez. Ancak bir FBI ajanı, Palm Beach'te yapacağı bir araştırmada kendisine destek olması için genç kızı bu teklifi kabul etmeye zorlar. Sloan Palm Beach'e gider, yaşamı boyunca hiç karşılaşmadığı babasını, kız kardeşini, ninesini yakından tanır ve 'Beyaz Atlı Prens'i ile karşılaşır.

☆☆☆

Second Opportunities Series;
#1 Paradise / Cennet
#2 Perfect / Kusursuz
#3 Night Whispers / Gece Fısıltıları


0 comments:

Yorum Gönder