Bir Rüya Gibi - Julianne Donaldson | Kitap Yorumu

 

Yazar Adı: Julianne Donaldson
Kitap Adı: Bir Rüya Gibi
Özgün Adı: Edenbrooke
Seri Sıralaması: Edenbrooke #1
Baskı Yılı: 2016
Sayfa Sayısı: 352
Yayınevi: Novella Yayınları 
Kitaba Puanım: 4/5
Aşk, bazen bilmediğiniz bir yolda attığınız tedirgin adımların ardından gelir.

Annesi öldükten sonra tüm yaşamı değişen Marianne, kendini büyükannesinin yanında, sıkıcı bir şehir hayatının içinde bulur. Oysa
o eskisi gibi kırlarda dolanmayı, resim yapmayı ve çok sevdiği atlarla gezintiye çıkmayı hayal etmektedir.

Marianne'nin kaderi, ikiz kardeşi Cecily'nin onu şehrin dışındaki, alabildiğine yeşil arazilerle çevrili, muhteşem bir eve davet etmesiyle
değişir. Koruması altında olduğu, kuralcı büyükannesi bu daveti kabul etmesine izin verir, aynı zamanda mirasını da ona bırakacağını açıklar. Fakat bunun için bir şartı vardır: Marianne tam bir hanımefendi gibi davranmayı öğrenmelidir.

Özgürlüğünü geri kazanma umuduyla yola çıkan genç kız, İngiltere kırsalında keyifli vakit geçireceğini düşünürken, kendini entrika ve romantizm dolu olayların içinde bulur. Yeni tanıştığı evin yakışıklı ve gizemli vârisi, onu tutkulu bir çıkmaza doğru sürüklerken, büyükannesinin isteğini yerine getirmek git gide zorlaşmaktadır. Marianne, telaşlı kalbinin dizginlerini elinde tutmayı başarabilecek midir?

"Bir Rüya Gibi'nin her sayfası aşk ve entrika dolu. Tekrar tekrar okumak isteyeceğiniz ve herkese önereceğiniz bir kitap."
Jason F. Wright

"Bir Rüya Gibi, büyüleyici karakterleri ve aşkla örülmüş bir kurguyu şahane bir okuma deneyimi için bir araya getiriyor.
Bırakması çok zor."
Lynette Dashne

"Yürek hoplatan bir aşk hikâyesi. Sürekli bir sonraki sayfaya geçmek için sabırsızlandım, ta ki kitabı bitirinceye dek. Serinin bütün kitaplarını okumalıyım."
Mary Mull
(Tanıtım Bülteninden)
8Aşk kitaplarını severim, tarihi olanı daha bir başka severim. Okuması en keyifli türlerden biridir tarihi aşk. Çünkü o zamanlar insanlarının ne kadar farklı etkileşim kurduklarına, sosyal normlar ve gelenekler tarafından ne kadar kısıtlandıklarına tanık olmak hoşuma gidiyor. Geçmiş hayatları, o zamanın şartları ve yaşayış şekilleri ile okuması benim için tarihte bir yolculuk oluyor.

Bir Rüya Gibi kitabı, her şeyin doğru karışımına sahip bir kitaptı. Bir başka Bay Darcy asla olamayacak, elbette, sadece ruhen ikizinin Edenbrooke arazisinde dolaşıtığını bu kitapla görüyoruz. 🤭 Aşırı bir masumluk, bir tatlılık, bir sevimlilik yayılmıştı kitap boyu. Öyle ki karakterlerin o "sevimli" halleriyle anlamlı sohbetler etmesi, birbirlerine karşı duydukları duyguları dile getirip nasıl aşık olduklarına tanıklık ediyoruz. Kitapta genel olarak tarihi aşk romanlarında sıklıkla karşılaşılan savaş, entrika, efendime söyleyeyim şehvet tarzı arayışlar içerisinde olursanız bu kitap size pek uymaz, onu bir söyleyeyim. Daha soft bir hikaye okuyor, karakterlerin kitap boyu yaşadıklarına eşlik ediyoruz.


Sör Philip ve Marianne kesinlikle komik ve gördüğüm en sevimli çiftlerinden biriydi. Karşılıklı konuşmalarını flört etmelerini okuması eğlenceliydi. Erkek karakterimiz aşırı centilmen ve beyfendi bir karakterdi, bu kısımda adama bayıldığımı söyleyebilirim. Marianne ise beni muallakta bırakan bir karakter oldu. Bir yanım sev işte derken diğer yanım yaptığı birkaç şeylerden dolayı sevmek pek içimden gelmedi.
Biraz da konusundan bahsedeyim ben size. 17 yaşındaki Marianne Daventry, kendinden daha emin, daha güzel ikiz kardeşi Cecily'nin her zaman gölgesinde kaldığını hissetmiştir. İkiz kardeşi  Londra'da sosyal hayatın tadını çıkarırken, Marianne Bath'da büyükanneleriyle birlikte yaşıyordur. Marianne,büyükannesinin varisi olmak istiyorsa bir leydiye yakışır zarafete bürünmesi gerekiyordur. Çünkü Marianne'in aşırı davranışlarından ve sosyal kuralları görmezden gelmesinden bıkmıştır. Marianne, annesinin eski bir arkadaşının daveti üzerine, Wyndham ailesinin malikanesi Edenbrooke'a ziyarete gidecektir.

Edenbrooke yolunda, arabası haydutlar tarafından durdurulan Marianne'in romantizm dolu hikayesini okumak istiyorsanız, kitabı sstın alarak bu hikayeye ortak olabilirsiniz.

Bir Rüya Gibi benden dört yıldız kapıyor, çünkü şimdiye kadar okuduğum "en iyi" diyebileceğim tarihi aşk romanlarından biri değildi ama okurken keyif aldığım kitaplardan biri. Eğlencesi bol, tatlı bir okuma, beklenmedik bir mizahla kendini sevdirdi. Türü seviyor, soft bir aşk hakim olan romantik bir kitap okumak istiyorsanız, tercih edebilirsiniz.

0 comments:

Yorum Gönder