A Bittersweet Couple - Flavie (Y) & Jang Green (Ç) | Webtoon Yorumu


Adı: A Bittersweet Couple
Tür: Romantik, Dram
Sezon Sayısı: 1
Yazar/Çizer: Flavie (Y) & Jang Green (Ç)
Bölüm Sayısı: 66
Yayın Yılı: 2021
Puanım: 5/5
Okul günleri boyunca sürekli rezillikleri olan bir adam…
10 yıl sonra tekrardan ortaya çıktı ve birçok kör randevuyu reddetmekle meşgul olan Soo-bin’e, reddetmesi zor koşullarda bir teklif sundu.

"Hayatımızın sonuna kadar tutacağımız söz; Yüzümüzden gülümsemeyi eksik etmemek, birilerinin bizi incitmesine izin vermemek, hayatlarımızın sonsuza dek süreceğini düşünmemek, birbirimizin önemini hissetmek, yaşamak ve etrafımıza sevgi yaymak..."


Babasının hastalığı, gelecek kaygıları, durumlarının düzelmesi için uğraşırken annesi bir karar verir. Soo-bin artık eklenmelidir ve yalnız kalmamasını garanti altına almalıdır. Bunun için önceki görüşmeler gibi bir görüşme daha ayarlar ve kızını bu görüşmeye yollar. Niyeti tamamen iyidir, onlara bir şey olursa geride kalacak olan kızının bu dünyada tek başına kalmamasını garanti altına almalıdır. Tabi burada şu fikir devreye giriyor, canım teyzeciğim sen zorluyorsun da gönül bu konacağı yeri kendisinin seçmesi gerekmiyor mu?

Neyse...

Soo-bin kızımız onun için ayarlanan buluşmaya gider, damat adayı ile tanışır fakat hiç de anlaşamazlar. Fikirlerinin tersliği bir yana ailesiyle kalma beyanından sonra bizim kız buna bir son vererek masadan kalkar. Bunun sebeplerini sonraki bölümlerde okurken görüyor ve tepkisindeki karara da hak veriyoruz. Buluşma bitiminde dışarı çıktığında bardaktan boşalırcasına yağan yağmura da yakalanınca yanındaki şemsiyeyi bir iyilik yaparak yagmura yakalanan anne kıza vererek yoluna koyulur. Derken karşısına bir adam çıkar, bu adam ise geçmişte yakından tanıdığı biridir.

Bir ay içerisinde evlenmesini isteyen babasına karşı gelmek yerine başka planları vardır Ji Ye-jun'un. Bu isteğe boyun eğmesinin sebebi bir sebebi vardır. Annesi ikinci evlilik yaparak onu babasının akrabalarının yanında bırakır. Çocukluğu içine kapanık ve yalnızlık içinde geçer. İnsafa gelen annesi onu yanına almaya karar verdiğinde aileden bir tek büyükanne sahip çıkar ve onu çok sever. Elbette ki aile fertlerine saygısı vardır fakat büyükanneyi sevdiği gibi kimseyi sevmez. Hasta olan büyükannenin son zamanlarında onu mutlu görmesi adına bir oyun oynamaya karar verir ve babasının (annesinin ikinci evliliği) evlilik kararına ses etmez. Yıllar önce liseye giderken ona sıcak tavırlarla yaklaşan ve yardım ettiği kızı yeniden görmek için ziyaret eder. Karşılıksız bir yardım olmayacağına günün birinde mutlaka ödemesi olacağı konuşulmuştur. Şimdi o konuşmanın sonucuna bağlı kalarak Soo-bin'i bulup bir teklifte bulunur. Birbirlerine çok aşık bir çifti canlandıracaklar ve herkesi ikna edeceklerdir. Kısa bir süre evli kaldıktan sonra da yollarını ayıracaklardır. Tabi plan buydu ve evdeki hesap yine çarşıya uymadı. Herkesin gerçek bir evlilik olarak gördüğü çitimiz zamanla birbirlerine ısınır ve içlerinde filizlenen duygulara kent vuramazlar.

Zaman geçer, oynadıkları oyun ayaklarına dolanır, her şey birden boyut değiştirir ve gerçek evliliğe döner.


Soo-bin'in önceki ilişkisinin bitmesinin en büyük sebebi adamın annesidir. Onu aşağılayan hor gören ve her şeyden üstün tuttuğu oğluşunu değerli bilen bu kadın -çok şükür ki- ayrılmalarına sebep olur. Adamın içki sorunu ve şiddete meyil etmesi bir dolu küfürleri üzerine çekmeye yaradı. Analı oğullu nefret edilmelik ikiliydi. Burada ek parantez açarak -asla hızımı alamam- söylemek isterim ki SİZİN OĞLUNUZ ÖNEMLİYSE BAŞKASININ DA KIZININ ÖNEMLİ OLDUĞUNU ÖĞRENEMEYECEK KADAR MALSANIZ OĞLUNUZU .... GERİ SOKUN. Oh rahatladım.

Soo-biin ve Ji Ye-jun'un balayı macerası, birbirlerini düşünüp öyle uyumlu davranmaları, minik öpücükleri, tek seferlik sevişme sonrasında hemen hamile kalması, beraber tatile gitmeleri, nikah tazelemeleri ve görünüş olarak Ji Ye-jun, huy olarak Soo-bin'e benzeyen minnak kıza bayıldım bayıldım bayıldım. İçe kapanık erkek kardeşe (webtoon yazarı bu arkadaş bir deee) ve kendi halinde olan kız kardeşe, yaptıkları yüzünden üzgün olan elemanımızın annesine, kocasına, büyükbaba ile büyükanneye, kızımızın anne ve babasına her birinin hikayedeki kendi rollerine ayrı ayrı sevdim. Kızdığım üzüldüğüm yerler de çoktu ama genel olarak çok beğendim.

Klişenin dibini ekmekle sıyırdığımız, yaz dizilerine taş çıkaracak bir konusu olan şapşahane bir seri yorumunu size pasladım şekerlerim. Detaylarında birçok önemli olayların da var olduğu serimiz yazarın şakası galiba (seni şakkaaccıı) yaş sınırı getirerek bizi şaşırttı. Oysa seri de bir iki (bir tanesi fake olmak üzere) öpüşme sahnesi, bir iki de yakınlaşma sahnesi haricinde +16 olabilecek unsur yoktu. Bu seriyi gönül rahatlığı ile sizlere öneriyorum.
Sevgiiiii, mutlulukkk ve bol kitap okumalarıyla.
Öptüm ki.


0 comments:

Yorum Gönder