Pürlen - Tuğçe Akıllıoğlu | Kitap Yorumu

 
Yazar Adı: Tuğçe Akıllıoğlu
Kitap Adı: Pürlen
Özgün Adı: ☆
Seri Sıralaması: ☆
Baskı Yılı: 2021
Sayfa Sayısı: 296
Yayınevi: Aspasia Yayınları
Kitaba Puanım: ☆/5
Merhaba, ben Pürlen. Hayatın monotonluğuna kucak açtığınız sırada, hayat size bambaşka sürprizler sunarsa ne yaparsınız? Tüm umutlarınızın ve hayallerinizin yıllardır kapınızın arkasındaki gizemlerle dolu komşu çocuğunda olduğunu bilseydiniz kapınızı açar mıydınız yoksa sımsıkı kapatır mıydınız? Ve tam o kapıyı açmayı düşündüğünüz de tüm sempatisiyle size fincanı uzatıp “Varsa bir fincan aşk alabilir miyim?” derse... Hadi o fincanı birlikte doldurmaya gidelim…
“Soyadımı söylediğimde fark etmedin mi sen?”
“Üzgünüm ama dünyam senin etrafında dönmüyor. Ülkede kaç kişi komşusunun soyadını biliyor ki.”
(Tanıtım Bülteninden)
Gerçek aşkın sizi bulacağı yer hakkında elbette düşünmüşsünüzdür. Ama nerede ve ne şekilde karşılaşacağınız aklınızın ucuna gelmemiştir. Sahi aşk nerede karşına çıkardı insanın? İş yerinizde karşılaşmak, akşam eve dönerken karşılaşmak, markette alışveriş yaparken karşılaşmak... Belki de kapı komşusu olarak karşılaşmak vardı. Zamanı geldiyse ve aşk yakınlarda bir yerdeyse sizi bir şekilde bulurdu.

Pürlen'ın hiç hesabında olmayan aşk en beklemediği anda, yeni işinin ilk günü randevusunu kaçırmak isteyen Cihangir olarak karşısına çıktı. Bir anlaşmazlık sonucu arbede yaşayan baş kahramanımız  dişini kırmasıyla karşılaşma yaşanıyor. O ana kadar kızımız okuldan mezun olmanın hüznü ile sevincini bir arada yaşayıp iş bulabildiği ve artık çalışıyor olduğu için mutlu, kendi hayatında memnundur.
Hayatının değişeceği gün ile ilk iş gününün aynı zaman diliminde olması kaderin cilvesidir.  Asistan olarak bir dişçi kliniğinde işe başlar kızımız. Bir gün önceden annesinin bahsini ettiği "komşu oğlu dişini yaptıracak yardım ediver" temalı konuşması Pürlen'in aklından uçup gider, kapıdan içeri giren yüzü morluk içinde olan bu adam baştan beri sinirini bozacak tavırlar içerisindedir. Aksam eve giderken karşılaşmalar, markette karşılaşmalar, dişçi randevusuna giderken karşılaşmalar, misafirlikte kaçınılmaz olan karşılaşma derken artık geri dönülmez olarak hayatının bir parçası halini almıştır.

Cihangir yakışıklı yüzü ve tatlı diliyle kızımızı kendine aşık etmenin yolunu bulur. Sevecendir, sempatiktir ama bazı söylemleri beni bir parça sinir etmiş de olabilir. Neyse ki Pürlen -işte benim kızım 💪🏼- ağzının payını çok güzel verir. Ama işte ben yine dürüst olunuz dürüst olmazsanız ilişki yürümez demeye geliyorum. Cihangir de Pürlen gibi açık bir kitap olsa yaşanan tatsız olayların önüne geçerdi ama o zamanda işin esprisi kalmazdı.

Kitap yorum ve paylaşımlarıyla tanıdığımız @birfincankitaplik Tuğçe, bu sefer karşımıza yazar olarak çıkıyor. İlk deneyimi ve ilk heyecanı. Kendi hikayesini referans alarak sıcacık bir aşk kaleme almış. İlk kitap denemesi için iyi bir başlangıç yaptığını söyleyebilirim.
Güzel bir hikayeydi okuduğumuz "ama" keşke edisyon kısmında da özen olsaydı. Editör arkadaşın da özenli olmasını isterdim ben. İmla hataları görmezden gelinirdi "ama"  yanlışları ve de düşük cümleler epey zorladı. Tüm olumsuzluklara rağmen keyifli bir hikaye okuttuğu için Tuğçe'ye teşekkür ediyorum. Daha doğru ellerde doğru yönlendirmelerle harikalar yaratacak bir kalemi, ileriye dönük gelecek vaat eden anlatımı var.

Yüzde tebessüm bırakan tatlı bir hikaye okurum derseniz okumanızı isterim.



0 comments:

Yorum Gönder