July Found by Chance - Muryu | Webtoon Yorumu


Adı: July Found by Chance
Tür: Doğa Üstü, Dram, Final, Okul, Romantik
Sezon Sayısı: 2
Yazar/Çizer: Muryu
Bölüm Sayısı: 54 
Yayın Yılı: 2019
Puanım: 5/5
Aslında çizgi romanın içinde bir karakter olduğunuzu öğrenirseniz ne yapardınız?
Ve bunun da ötesinde fazladan bir karakter?
Açıkça, direk hikayenin akışını değiştirin!
Uzun zamandır bölüm beklerken bitmesini bekleyip, tamamlanınca da kaldığım yerden okuyup bitirdiğim bir webtoon yorumu ile geldim bugün. İki sezondan oluşan webtoonumuz kdrama olarak karşımıza çıktığını söylemem gerekir. Yine 2019 senesinde ortalığı kasıp kavuran Extraordinary You dizisi, July Found by Chance uyarlamasıdır.  Diziyle eş zamanlı ilerleyen olay örgüsünde detaya inerek farklı birkaç noktası bulunan, ucundan kıyısından entrikaya değinerek seride heyecan arttırılan ve tansiyon yükselten bir serüvendi diyebilirim. Dizisini izlerken webtoonun henüz Türkçe çevirisi yapılmamıştı. Sonradan başlandı ilgi artınca elbette. Her neyse, yalnız yazara-çizere çok sinirliyim. Kore dizilerinden alışık olduğunuz finali aceleye getirilen ve çabucak bitirilen senaryolar gibi bir sonla karşılaştım.

Gönül isterdi ki işlenen entrika daha detaylandırılsın, bir sonuca varsındı. Tek değişiklik ana karakterlerin finalleri oldu. Dizi de farklı bir son varken webtoon halinde farklı bir son yazılmıştı.

Seri farklı kurgusuyla baştan beri dikkatimi çekmişti benim. Yaşadıkları hayatın gerçek olmadığını, bir webtoon karakteri olduklarını fark eden ve onlar için yazılan sonu değiştirmek için çaba sarf eden karakterlerin hikayesini okuyoruz hikaye boyu.

Webtoon yazarının yazdığı aşkı değil de kendisinin bulduğu gerçek aşkı yaşamaya kararlı Eun Dan-Oh, webtoonda adı dahi olmayan bir karakter 13 Numara / Ha-Ru, okul yemekhanesinde çalışan ve gizemli kişiliği olan Kuru Kalamar Perisi, okulun popüler grubu üyesi Lee Doh-Ea, beni hem dizide hem de webtoonda ikileme düşüren Beak Kyung. Hikayenin temelinde figüranların benliklerini kazanarak kendi kaderlerini yazmak için çırpınmaları var. Yazarın olay örgüsüne karışarak müdahale ediyorlar. Webtoonun esas karakterleri Juda ve Oh Nam-Joo biçilen rollerinde mutlu mesut takılırlarken Dan-Oh kendi aşkını yaşamaya kararlıdır.

Okumaktan keyif aldığım seriyi zaman geçtikçe okumak istedikçe başa döner yeniden okur, keyifle izlediğim dizisini de baştan başlar seyrederim. Kore dizisi izlemeyi seviyor, webtoon okumaktan keyif alıyorsanız bir şans vermenizi isterim. 

Ben bu seriyi Hayalistic ekibinin çevirisi ile okudum, size de tavsiyemdir. 🖤🖤


0 comments:

Yorum Gönder