Aşkın Tam Tersi - Julie Buxbaum | Kitap Yorumu


Yazar Adı: Julie Buxbaum
Kitap Adı: Aşkın Tam Tersi
Özgün Adı: The Opposite of Love
Seri Sıralaması: ☆
Baskı Yılı: 2021
Sayfa Sayısı: 312
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Kitaba Puanım: 3/5
Manhattan’da yaşayan yirmi dokuz yaşındaki başarılı avukat Emily Haxby, hayatında bir şeylerin yanlış gittiğine karar verdi – hem de erkek arkadaşı ona evlenme teklif etmek üzereyken. En yakınları bile kusursuz sevgilisini neden terk ettiğini anlayamazken, Emily'nin yıllardır taktığı cesur kadın maskesi parçalanmak üzereydi.

Uğruna yıllarını verdiği kariyeri ahlaksız patronu tarafından baltalanmakta, çok sevdiği büyükbabasının sağlığı gitgide bozulmakta ve annesinin bıraktığı boşluğu doldurmak için çaba bile sarf etmemiş babası onu bir kez daha yüzüstü bırakmaktaydı.

Bir kere daha kırılmaya gücü olmayan Emily, ya geçmişiyle barışmanın bir yolunu bulacak ya da içine düştüğü kuyuya bile isteye hapsolacaktı.
“Ellerinden kayıp giden hayatla ve aşkla başa çıkmaya çalışan bir kadının masalı.” —Publishers Weekly

“Julie Buxbaum, Emily karakteriyle tipik bir annesiz kız yaratmış: Samimiyetin rahatlığını arayan ama bunun sürmesinden korkan bir kadın. Aşkın Tam Tersi kaybın, romantizmin ve aşka düşüp orada kalışımızın pürüzlü, kusurlu, son derece gerçekçi bir portresini çiziyor.” —Hope Edelman

“Duygusal gerçekler yönünden zengin, zekice yazılmış ve dokunaklı bir ilk roman. Julie Buxbaum’un düşünceli, genç kahramanıyla ve onun kayıplarla ve aşkla dolu yolculuğuyla bağ kuracaksınız.” —Emily Griffin

“Buxbaum, bize kusurlu oldukları kadar merak uyandırıcı ve canlı karakterler sunmuş. Bu tatlı ve zekice yazılmış romanı okurken sanki yeni bir arkadaş grubuna dahil olmuşum gibi hissettim.” —Leah MCLaren

“Her şeye aynı anda sahip olan genç bir kadının gerçekçi ve iyi yazılmış bir portresi.” —Booklist
“Bütün gece okumak isteyeceksiniz.” —Library Journal, Starred Review
(Tanıtım Bülteninden)

Kişinin kendini bilmesi büyük önem arz ediyor. Neden derseniz, neyi sevdiğinden çok hayatını nasıl idame etmesi gerektiğini doğru bildiğinde yaşadığı hayattan keyif alabiliyor. Fakat kendini bilmiyor ve tanımıyorsa yaşadığı hayat gelecek onu korkutuyor. Bu kitapta da biraz onu okuyoruz.

29 yaşında bir avukat olan Emily'nin hayatı iyiyken, kendi ile alakalı bulması gereken cevapları var diye gerek kendi gerek Andrew'i bir sınava tabi tutuyor ve kendini bulma hikayesinde özel hayatını, işini, ailevi sorunlarını düzeltmesi gerekiyor.

Kitapta en ilgimi çeken kısmı Emily'nin ilginç rüyası ile başlaması. Okuyanların ne demek istediğimi anlayacağını düşünüyorum. Giriş bölümünde Andrew'u öyle görmesi biraz garipti yani, spoiler olmaması için bahsetmeyeceğim. Şşş.

Ve Emily'nin babasıyla aralarındaki aşılamayan duvarların olması, ilerleme kat ederken o duvarları zamanla yıkmaları soğuk olan ilişkilerini daha yakınlaştırmaya çalışmasını da sevdim.

Emily'nin kendiyle olan problemi yanında, hem uzaklaşmak isteyip hem de kopmamak için çaba sarf etmesindeki tutarsızlığı bir yerde "ama be kardeşim yeter da, bir karar ver" nidalarına sebep oldu. Yani hem eğlenceliydi hem de kitaptaki dramatize edilen kararsızlığı beni biraz düşürdü diyebilirim.

Görünürde bir sebep olmayan ilişkisini gittikleri tatilde, birdenbire nişanlısına buraya kadarmış diyerek sona erdirmesi, daha sonrasında büyükbabasının rahatsızlığında Andrew'i yanında istemesi, ilişkilerine devam ettirmek istemesi, adamın hayatında başka kimsenin olmamasını istemesi ama evlilik istemiyor oluşu, buna devam ettirmesi Andrew ile birlikte bir parça beni de yordu.

Kızımız New York'da yaşıyor, adı geçen bir hukuk bürosunda çalışıyor ve hayatının fırsatı olacak bir davada yer alması ondan isteniyor. Fakat etik değerleri ile çatışan bu davada bir karar vermesi gerekiyor. Ya bu davada yer alarak terfi alacak ya da etik değerlerine bağlı kalarak kendi doğrusunda ilerleyecek.

Tavsiyem kitaba başlarken büyük beklentilere girmemek, o zaman pek sizi tatmin etmez. Beklentisiz hikayeyi sevebileceğinizi düşünerek okuyun. Ben beğendim, siz de umarım beğenirsiniz.
Öptüm kii!


0 comments:

Yorum Gönder