Gizemli Sevgili - Elizabeht Hoyt | Kitap Yorumu


Yazar Adı: Elizabeht Hoyt
Kitap Adı: Gizemli Sevgili
Özgün Adı: Not the Duke's Darling
Seri Sıralaması: Greycourt, #1
Baskı Yılı: 2019
Sayfa Sayısı: 360
Yayınevi: Nemesis Kitap 
Kitaba Puanım: 4/5
Freya de Moray, pek çok kimliğe sahiptir: Bilge Kadınlar adlı gizli bir örgütün üyesi, gözden düşmüş bir dükün kızı ve bir soylunun evinde sahte isimle- çalışan bir refakatçidir.
Ama asla bağışlayıcı biri değildir…
Geçmişte ağabeyinin hayatını mahveden ve ailesinin çöküşüne sebep olan Harlowe Dükü, onun da katıldığı bir ev davetine gelince, Freya bir Bilge Kadın olarak yapması gerekeni yapar.İntikamını alacaktır.
Harlowe Dükü Christopher Renshaw ise şantaj kurbanıdır ve söz konusu ev davetine katılmayı da sırlarının gizli kalabilmesi için kabul etmiştir. Orada bu şantaja bir son vermeye niyetlidir.Fakat işler ikisinin de umduğundan farklı gelişir.
Davette karşılaştığı refakatçi Bayan Stewart'ın, yani Freya'nın kim olduğunu anlayan dük için her şey giderek daha karmaşık bir hal almaya başlar. Freya, onun unutmaya çalıştığı tüm günahlarını biliyordur ve Christopher'ın bu ateşli, cesur ve şehvet uyandıran genç kadına karşı koyması çok güçtür. Öyle ki, Freya'nın büyük bir tehlike içinde olduğunu öğrendiğinde, onu güvende tutmak için her şeyi göze alacaktır…
(Tanıtım Bülteninden)

Elizabeht Hoyt aşığı olarak çok farklı bir kadın karakterle karşı karşıya kaldığımızı ifade etmek istiyorum. Genel olarak yazar güçlü kadın karakter yazmayı seviyor ve ben bu duruma bayılıyorum. Bu kitapta ise çok daha farklı bir kadın karakterimiz var. Freya 1760'larda erkek egemen topluma kafa tutacak bir kadın karakter ve fikirleri, davranışları, kimseye eyvallah etmeyişi, korkusuz oluşu, dik kafalılığı beni kendine aşık etti diyebilirim ki nerede Harlowe Dükü canım Christopher aşık olmasındı.
İkiliyi yıllar sonra karşı karşıya getiren olay son derec sıradışıdır. Dul kalan annesinden kapatılmak istenen bir bebeği bakıcısı ile korurken peşlerine takılan davetsiz misafirlerden kurtulmak için atladıkları at arabasında karşısında Christopher'i bulur. Freya'cığım kısa bir şaşkınlık sonrası adamla elbette laf dalaşına girer, anlik dikkat dağınıklığından faydalanarak peşlerindeki adamların önüne hedef diye atılarak kovalamaca yaşanır. Tabi bu esnafa cağnim Dük ne olduğuna şaşırır ve öylece kadınların gidişini izler. Elbette ilk karşılaşma ile sınırlı kalmayacaktır ve onları geçmişte yaşanan ortak hadiseler yıllar sonrasında ki küçük hesaplaşmalar birbirlerine çekilmeler ve aşk, tutku şeklinde devam eden hikayelerine sayfaları çevirerek eşlik etmeye bizi davet eder. Merak ettiniz değil mi? Harika, amacım da buydu zaten, merak edin de okuyun istiyorum. Çünkü gerçekten güzel bir kitaptı.

Kitaptaki en ilginc kısım bilge kadınlar konusu, erkeklerce ezilen kadınların aslında kendi başlarına da pekâlâ yaşayıp güzelce ömür geçirebilecekleri efendime söyleyeyim güçlü olduklarını ve şiddete karşı sessiz kalınmaması gerektiğinin de o yıllara göre imkansız görünen fikri savunuyorlar. Elbette ki boyun eğmeyen kadınlara kulp bulan soylular, kendilerinden güçlü olabileceklerini zeki olduklarını inkar ederek cadı bunlar yakalım çığırtkanlığı ile hoop ipe götürme taraftarındalar. Freya'nın da bu mesele de kendince yakaladığı ipucunun peşine düşerek, İngiltere parlamentosundan bu yasa tasarısının geçmesini önlemek için elinden geleni yapacaktır.

Elbette ki ana karakterimiz Christopher kızımızın dikkatini dağıtacaktır ama Freya, her şeye rağmen bunun olmasını engellemek için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıdır. Ancak hayat hiç beklemediğiniz anda karmaşık bir hale gelme eğilimindedir de.
Çok eğlendiğim bir kitap olduğunu söyleyeceğim. Kadın kahraman bazen çok huysuz ve sertti ama onun düşüncesine göre empati yapınca evet hak verdiğim yönleri de çoktu. Her iki karakteri de beğenip sevdim.

Benden artı puanlar toplayan erkek karakterimiz Christopher'a bayıldım. Hoşgörüsü, saygısı, hak veriyor olması ve sadakati beni benden aldı. Hikayenin kahramanı olarak ona gerçekten hayran kaldım. Freya'yı istemesi ve onu korumak için geri durmayacağıni söylemesinin yanı sıra kararlarına fikirlerine de saygı duyması, o dönemi düşünerek böyle bir adamın bir daha var olmayacağı anlamını taşıyacaktır. Sevgisine sahip çıkıp Freya'ya ihtiyacı olan alanı tanıyatak düşünmesini beklemesi sonunda kavuşmaları çok güzeldi. Kavuşma derken bir puanı finalden kirabilirim çünkü ikili çok daha güzel bir sonu hak ediyorlardı. Oldu bittiye gelen bir final sadece hoşuma gitmeyen kısım oldu.

Genel olarak beğendiğim kadın karakteri severken erkek karaktere yine aşık olduğum Gizemli Sevgili seriye iyi bir başlangıç ​​yapmış fikrindeyim. Türü seviyor ve yazarı daha önceden de okuyup aşınaysanız beğeneceğinizi düşünüyorum.

0 comments:

Yorum Gönder