Yaban Çiçeği Veda - Micalea Smeltzer | Kitap Yorumu

 

Özgün Adı : Endurance of Wildflowers
Kitap Adı : Yaban Çiçeği Veda
Yazar Adı : Micalea Smeltzer
Seri Bilgisi : Wildflower #2.5
Çevirmeni : Gamze Belge
Sayfa Sayısı : 160
Yayınevi : Ren Kitap 
Baskı Yılı : 2023
Kitaba Puanım : 4/5
Holmes ailesi son kez sizlerle! Evlendiler ve hala çok aşıklar... Bu tutku dolu çiftin hikayesine hazır olun. Bu kez ağlamak yok.  Tamam, belki biraz.

Thayer Holmes ile tanıştığım zaman, hayatımı böylesine değiştirebileceği hakkında hiçbir fikrim yoktu. Serüvenimiz kolay olmamıştı, yine de bize aitti. Zorluklarla mücadele ederek daha da güçlendik. Mutluluk bir varış noktası değildi, daima tümseklerle dolu bitmek bilmeyen bir yolculuktu. Bazı tümsekler diğerlerine göre daha büyük olabilirdi ama birbirimize sahip olduğumuz sürece bunların hiçbir önemi yoktu, değil mi?

(Tanıtım Bülteninden)
Vedalar iyidir bir yerde, ucunda kavuşma varsa misal. Bu seri benim için bambaşka yerde olacak bir seri. Başından sona hissettirdikleriyle birlikte her zaman aklımın bir köşesinde oldukları gibi, mutlu, yaşayacaklar.

Serinin en başına dönecek olursam eğer gerçek duygularını saklayan, kendine kurduğu güvenli çemberinde yaşayan yalnız Salem gözümün önüne geliyor. Sonrasında onunla birlikte bizlerinde hayatına dahil olan Thayer gelişi ve beraberinde öğrettikleri. Artık yalnız olup kendinden de saklanıp duyguları bir başına yaşamasına gerek yok. Ha derseniz ki arada olan onca olay işte ayrılıklar kavuşmalar onlar da işin raconu. Hayatın bir yerde gerçeklikleri. Her zaman toz pembe olup peri masalı tadında ilerlemez hayat, acımasız gerçekler de vardır. Kazanımların yanı sıra kayıplar vermek gibi. Seride elbette kızdığım yer vardı ama kalbimi kıran kayıp her şeyi bastırmaya yetti.

Yaban Çiçeği Veda kitabında, Salem ve Thayer'in hikayesinde bıraktığımız yerden sonra neler oldu nasıl ilerledi merakını giderecek kısa soluk bir kitap. Hayatları sorunsuz ilerliyor, Seda büyümüş, Calep ise yan evde kapı komşuları.

Thayer ve Caleb'in arasında herhangi bir düşmanlık yok, ki Caleb hiçbir zaman kötü bir adam olmadı (canım benim). Calep ve Thayer ne kadar iyiyse de Thayer'in ebeveynlerinin Caleb'e açıktan hoşnutsuz haldeler, yani, anlam verilmeyen bir ilişki içindeler. Salem için hayattaki en iyi şanslardan biri de Calep idi, seriyi okuyanlar anlar, çok da bahsedip info vermeyeyim. Neyse...


Kitap boyunca Forrest'tan - Thayer'in ilk evliliğinden olan oğlu - bahsediliyor. O esnada gözlerin yaşarmaması imkansız. Seda hiç tanımadığı ağabeyine karşı muazzam sevgi dolu, onu anarak büyüyor. Ufaklığın kaybı hissediliyor, hepsinin içinde en büyük yere sahip ve onun için hâlâ nasıl yas tuttuklarını görebiliyoruz.

Micalea Smeltzer bu seriyle birlikte bana göre ilişkiler konusunda bakış açısını da insana sorgulatıyor. İyiler iyidir, kötüler de kötü. Her ne yaşarsan yaşa yanında olup destek olana saygı duymak gerektiğini hayattaki yeri önemliyse ona sırt çevirmemek gerektiğini Thayer ve Calep ikilisi ile örneklendiriyor. Kalbindeki ile yaşlanmak gerektiğini de Salem'in seçimiyle görüyoruz. Onlar mutlu çocuklu çombalaklı hayatlarına devam ediyor.

Sanırım çiftimiz için şöyle bir cümle kursak tam olarak ifade etmiş olurum; Sonunda Salem ve Thayer için, hikayelerkne tam bir kapanış yapıyoruz. Seri boyu emeği geçen herkesin ellerine sağlık diyerek kitap için ille de okuyun derim ben. Her türlü duyguyu hissetmek isterim, ağlayayım da gülümseyeyim de derseniz Yaban Çiçeği serisi tam size göre derim.

O zaman kapanış...
Tavsiye etmesi benden, okuması sizden! 💋


0 comments:

Yorum Gönder